Свет

У СТРАХУ СУ ВЕЛИКЕ ОЧИ! НЕМАЧКИ МЕДИЈИ СУМЊАЈУ НА ПУТИНА: Само Русима одговара одлазак Ангеле Меркел!

Вест о томе да ће канцеларка Немачке Ангела Меркел ускоро напустити политику у читавом свету су дочекали са забринутошћу и само у Русији су срећни због тога, пише новинар немачког листа Тагесшпигл Кристоф фон Маршал

Према његовим речима, Меркелова ужива велику популарност у целом свету, а Немачка је поуздан партнер при решавању различитих конфликата.

Такође је веома битно то што је Немачка четврта економија света и водећа држава ЕУ, па шта год да она уради, то ће се директно одразити на њене суседе и партнере.

Завршетак политичке каријере немачке канцеларке брине многе због губитка гаранција и стабилности, наводи аутор.

Меркелова има смирујући утицај, мирно разговара са разбеснелим политичарима и може много да допринесе у решавању најразличитијих економских проблема.

Ипак, једина земља која ће бити срећна због одласка немачке канцеларке биће Русија, јер је Меркелова ујединила читаву Европу по питању антируских санкција, пише Маршал.

Аутор истиче да је она учествовала у склапању договора током преговора у Минску, као и током других самита.

– Меркелова увек може да подсети своје партнере на те договоре, али кад она оде с тим ће бити завршено – наглашава аутор.

Немачка канцеларка Ангела Меркел је раније изјавила да не намерава да се бори за место у Бундестагу на изборима 2021. године.

Она се неће кандидовати ни за место канцелара, као ни за друге политичке функције.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...
Loading...