Свет

УДАР НА ПУТИНА! ЗАПАД БИ ДА УВУЧЕ РУСИЈУ У СУКОБ У ДОНБАСУ: Подла игра САД, Француске, Немачке и НАТО!

Западне земље игноришу Луганску и Доњецку Народну Републику како би укључиле Русију у сукоб у Донбасу, изјавио је за РИА Новости представник Луганске Народне Републике на преговорима у Минску Родион Мирошник

У УН је одржана расправа о изборима у Донбасу, који су заказани за 11. новембар. Истовремено, представници Доњецке и Луганске Републике нису позвани на састанак. Француска, Холандија, Пољска, Шведска и Велика Британија – чланови Савета безбедности УН-а, као и бивши и будући чланови савета који су им се придружили, Италија, Белгија и Немачка су саопштили да не признају планиране изборе, те затражили од Русије да заустави тај процес.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Донбасу је ова позиција названа лицемерном.

– Жеља да се чује само једна страна сукоба и игнорише друга, јасно је демонстрирана гласањем у Савету безбедности УН-у. Мински споразум јасно дефинише стране у сукобу – а то нису Украјина и Русија, већ Кијев и Донбас, али представницима Запада је нужно да увуку Русију у сукоб и да њу окриве за све смртне грехе – објаснио је Мирошник.

Нагласио је да Запад, не само да се ниује сложио са учешћем представника ДНР-а и ЛНР-а на састанцима Савета безбедности УН-а посвећених њима, него чак Донбасу не даје могућност да изрази своју тачку гледишта. Истовремено, он је још једном истакао да без дијалога ДНР и ЛНР „нема решења конфликта“.

– Али могуће је да САД, Француској, Немачкој и другима који су гласали против тога то уопште није потребно. Очигледно је да заузврат покушавају да доведу преговоре у ћорсокак и да продуже конфликт до бесконачности, а то је врло опасан тренд, чији је Запад – закључио је Мирошник.

 

Извор: Vostok