Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! АЛБАНЦИ ХОЋЕ РАТ: Вучић сазвао ХИТНУ СЕДНИЦУ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ!

Одлука власти у Приштини да таксе на српске производе подигну на 100 одсто, образлажуц́и такав потез „агресивном кампањом против Косова“, изазвала је највећу пажњу српских власти. Како Информер сазнаје, председник Србије Александар Вучић тренутно обавља консултације са најближим сарадницима, а за вечерас је заказао састанак државног врха!

Председник Србије Александар Вучић имаће данас поподне ванредне састанке са амбасадорима Кине, Русије, ЕУ и чланица Квинте, а за касније поподне заказао је и седницу Савета за националну безбедност, поводом најновијих мера Приштине, речено нам је у Кабинету председника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Вучић састаће се тим поводом најпре са амбасадорима Кине и Русије.

Потом ће имати састанак са амбасадорима земаља чланица Квинте и шефом делегације ЕУ.

За касније поподне председник Вучић је сазвао седницу Савета за националну безбедност.

Влада лажне државе Косово одлучила је данас да таксе на производе из централне Србије повећа за 100 одсто, пренела је Коха.

Ендрит Схаља, министар трговине и индустрије, предложио је повећање таксе за 100 одсто, а тај предлог је подржао премијер лажне државе Косово Рамуш Харадинај.

Харадинај је рекао да споразум ЦЕФТА између Београда и Приштине на функционише.

Заменик премијера лажне државе Косово Енвер Хоџај први је на Твитеру најавио сумануте мере Приштине.

– Како би заштитили виталне интересе, косовска влада је подигла царинске дажбине на 100 одсто“, написао је Хоџај на Твитеру.

Овакав непријатељски гест приштинских власти, практично значи позив на рат, јер је потпуно јасно да уколико овакве мере ступе на снагу, Србима који у највећој мери зависе од сарадње са привредом из централне Србије нема више живота на КиМ.

 

Извор: Информер