Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! Нападнута руска амбасада у Кијеву, особље у животној опасности (ФОТО/ВИДЕО)

Нападнута амбасада Руске Федерације у Кијеву, Украјинци прогласили ратно стање

После дешавања на Криму и напада украјинске армије на стамбене четврти самопроглашене Доњецке Народне Републике, нападнута је и руска амбасада у украјинској престоници Кијеву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како „Ало!“ сазнаје из добро обавештених извора, прекид дипломатских односа између две земље уследио је након што је Украјина у недељу увече прогласила ратно стање.

Такође, како нам је јављено, у нападу на руску амбасаду угрожено је особље које је у животној опасности, а велики број припадника полиције је се окупио, како би живе извукли руске дипломате у особе које се налазе у објекту.

Подсетимо, све се закувало на Криму у Керчком мореузу, када су украјински бродови „Бердјанск“ „Никопољ“ и „Јани Капу“, који су пресекли границу са Русијом, задржани и против њих је употребљено оружје.

Том приликом рањена су тројица морнара и ону су тренутно ван животне опасности.

Одмах након тога, украјинска војска је покренула масовни напад на стамбене четврти самопроглашене Доњецке Народне Републике.

Претходно је руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила да су украјински бродови, који су јутрос ушли у територијалне воде Русије, променили курс назад ка Украјини.

Русија је због активности украјинске морнарице подигла авионе Су-25 који су током дана патролирали Керчким мореузом.

 

 

Извор: Ало.рс/В.П./М.Ж.