Издвајамо Русија Свет

УКРАЈИНА ПРОГЛАСИЛА РАТНО СТАЊЕ (ВИДЕО)

Напетости на релацији Москва-Кијев настављају да расту након вести да су руске снаге заплениле три украјинска војна брода у Црном мору

Савет за националну безбедност и одбрану Украјине донео је одлуку да уведе ратно стање на територији те земље у трајању од 60 дана. Одлуку о томе треба да потврди Врховна рада Украјине, пренео је Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Украјине Петро Порошенко изјавио је раније да у случају увођења ратног стања у тој земљи Кијев нец́е изводити офанзивне операције.

Према његовим речима, проглашење ратног стања нец́е утицати на ситуацију у Донбасу, као ни на однос Украјине с међународним партнерима.

Претходно је руски ФСБ саопштио да су Украјински бродови „Берђанск“ „Никопољ“ и „Јани Капу“, који су незаконито пресекли границу са Русијом, задржани, као и да је против њих употребљено оружје.

Истиче се и да је тројци рањених украјинских војника пружена сва неопходна медицинска помоћ, те да они нису животно угрожени.

Портал „Керч.инфо“ објавио је видео прелета руских јуришних авиона Су-25, који патролирају изнад Керчког пролаза због провокације бродова украјинске морнарице.