Издвајамо Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Ево како да добијете 180.000 ДИНАРА од државе

У Пријепољској филијали Националне службе за запошљавање свечано су додељена 33 уговора незапосленима којима је одобрена субвенција за самозапошљавање у износу од 180.000 динара. Новац за ову намену у износу од шест милиона динара обезбедиле су Национална служба за запошљавање и локална самоуправа.

У последње две и по године општина Пријепоље издвојила је близу 23 милиона динара за реализацију мера предвиђених Локалним акционим планом запошљавања и програме суфинасирања у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Уговоре за 33 незапослених уручили су директорка филијале националне Службе за запошљавање Ана Пејовић и заменик председника општине Пријепоље Станко Кијановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Подстицајна средства су бесповратна – казала је Пејовићева и додала да је овим програмом само у 2018. посао добило 85 грађана. Субвенција подразумева једнократну накнаду, а обавеза корисника је да раде најмање годину дана и плаћају порезе и доприносе – истакла је директорка.

Заменик председника општине Станко Кијановић је напоменуо да квалитетна сарадња локалне самоуправе и НСЗ има за резултат решен проблем незапослености за скоро 230 особа.

– Знамо да велики центри због неупослености у малим срединама као што је наша, одвлаче људе одавде. Ако нећемо да сиромашимо и да остајемо без становништва морамо ићи у овакве пројекте којима ћемо помоћи људима да остану на овим просторима – истакао је Кијановић.

 

Извор: srbijadanas.com/Новости