Србија

ВЕЋИ САМ СРБИН ОД СВИХ КОЈИ МЕ ЗОВУ ЦРНОГОРЦЕМ! НЕРВИРА МЕ КАД МЕ НАЈАВЕ КАО ЦРНОГОРСКОГ МУЗИЧАРА!

Поводом спорадичних прозивки појединаца да је „Црногорац у Београду“, популарни Нигор је рекао да он свакако јесте рођени Црногорац, али и да место рођења не одређује ничију националност, нити карактер.

Истакао је да је пореклом из Хрватске, из Глине, те да су његови дед, отац и тетка, уз помоћ комшије Хрвата, успели да побегну испред усташког ножа, и избегну покољ у глинској цркви 41.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, у том крвавом усташком пиру успео је да преживи само Стево Једнак, Нигоров рођак, који је био и главни сведок у процесу против озлоглашеног Андрије Артуковића.

Даље, говорећи о томе колико му је све српско блиско, и његово, Нигор апострофира следеће:

– Моја баба по оцу је из Чапљине – од Пудара, мајкина мама је из Билеће, Херцеговка, а дед по мајци – Капор из Требиња. Јасно вам је да сам ја много већи Србин од свих тих који ми говоре да сам Црногорац.

Нигор је такође рекао да му смета када му српска јавности прикачи префикс „црногорски“, и назове га – црногорским музичарем, извођачем и сл.

– Толико сам година у музици, а медији ме упорно најављују као црногорског извођача. Зашто то раде? Зашто за Здравка Чолића никад не кажу да је он босанско-херцеговачки музичар? Зашто само мени стављају тај префикс?

Популарни музичар је закључио да неодговорна политика руши братске односе између људи рођених у Србији и Црној Гори, и назвао овакву праксу „необјашњивим лудилом“. Истакао је да му уопште није јасно како смо допустили да нам се такве ствари десе, те да он сигурно није од оних људи који пријатеље бирају по националној припадности.

Извор: Kurir.rs/ins4/Balkaninfo