Русија Србија

ВЕЛИЧАНСТВЕН ГОВОР СРПСКОГ ГЛУМЦА: Биковић Путину и патријарху Кирилу – СРБИ И РУСИ ИМАЈУ ДВЕ ОТАЏБИНЕ (ВИДЕО)

На Дан народног јединства Русије, уручене су државне награде, између осталог, српском глумцу Милошу Биковићу и градоначелнику главног града Хрватске Милану Бандићу.

Церемонија уручења медаља и свечани пријем уприличени су у Великом кремаљском дворцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски глумац је на руском језику захвалио руском председнику Путину и руском патријарху Кирилу честитао Дан народног јединства:

„Поштовани Владимире Владимировичу, Ваша светости, честитам вам презник. Тај празник националног јединства није само празник руског народа и свих народа који живе у Руској Федерацији, то је празник свих нас који заједно са вама гледамо у истом правцу“.

Колико смо срећни ми, и Срби и Руси, навео је Биковић, што и једни и други имамо две отаџбине, а тако је било вековима.

Руски свет није само свет Руса и православних, то је свет који ствара и тражи духовно оформљеног човека са карактером, савешћу и традиционалним системом вредности. Тај се систем ствара и брани на свим фронтовима. Један од тих фронтова, фронт ума и срца, јесте култура“, рекао је српски глумац примајући медаљу.

„Медаља Пушкина“ установљена је 1999. године и додељује се за заслуге у области културе, просветитељства, књижевности и уметности, за велику улогу у очувању културног наслеђа, за зближавање култура и нација.

 

 

Извор: rts.rs