Издвајамо Србија

ВОЗАЧЕ ЋЕ ОВА ВЕСТ РАЗБЕСНЕТИ: Цена техничког прегледа скаче са 1.500 ДИНАРА на…

НОПС ће се обратити Kомисији за заштиту конкуренције како би се утврдило евентуално кршење закона из њихове надлежности

Иако су нас убеђивали да нови правилник о техничким прегледима неће много да подигне цене, бројне агенције увеле су нове цене које су и до три пута више у односу на оне које смо за технички преглед плаћали до сада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Националној организацији потрошача Србије достављена је фотографија на којој се налази списак цена услуга техничког прегледа који су договориле агенције са територије општине Чачак.

– НОПС ће се обратити Kомисији за заштиту конкуренције како би се утврдило евентуално кршење закона из њихове надлежности – кажу у овом удружењу.

 

Тако ће, уместо досадашњих 1.500 динара, технички преглед путничког возила коштати невероватних 5.000. Преглед мотоцикла који је коштао 800 динара, сада ће коштати између 3.000 и 4.000 динара.

За теретна возила до 1,5 тона технички преглед ће, уместо досадашње 2.000 динара, ићи и до 5.000 динара, док ће за теже камионе коштати и 12.000 динара.

Kада је нови Правилник ступио на снагу у агенцијама које обављају техничке прегледе су за Телеграф рекли да нова цена прегледа за путничка возила неће ићи изнад 3.000 динара, док ће за теретна изнад 3,5 тоне износити 5.000 динара.

Повећање цена агенције правдају сложенијом процедуром током прегледа, јер од 5. јула сваки аутомобил мора да се контролише 30 минута, а мотоцикл 15 минута.

Kако бисмо проверили да је нови ценовник прави, позвали смо једну агенцију из Чачка која нам је потврдила да цене које им стоје на сајту више нису актуелне.

– Сада имамо нови ценовник, по њему технички преглед аутомобила кошта 5.000 динара – рекли су Телеграфу у једној агенцији за технички преглед.

 

Извор: Телеграф