Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: „Харадинају остало још 26 дана да сруши власт у Београду“

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Харадинај изјаву о томе да он, Вучић, жели да руши владу у Приштини, морао да дâ, пошто је постало извесно да се његова претходна претња типа „или признање независности или се руши власт у Београду“ не остварује.

„Пошто је извесно да неће доћи до признање, остао му је само други део, остало је још 26 дана док не истекне тих месец дана рушења власти у Србији“, подсетио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је Харадинај рекао да је његова влада на Вучићевом удару наводно зато што он не пристаје на поделу Косова, ваљда за разлику од Тачија, Вучић је рекао да он не наседа на такве трикове, које су и у различитим светским центрима моћи покушавали да му продају, а то је да је велика разлика између Хашима Тачија и Харадинаја, и да се они тобоже свађају и туку.

„Да, они се свађају и туку међусобно, али када је борба против Србије у питању апсолутно су јединствени, као и у борби против интереса Срба који живе на Косову и Метохији“, подвукао је Вучић.

Казао је и да је једини који је приметио и указао на то да Харадинај није донео сам овакве таксе, које су антицивилизацијске, већ су за то гласали и Тачијеви министри.

Подсетио је и на Тачијев предлог уставном суду да оно што су добиле српске општине буде поново одузето Србима.

„Не правимо никакву разлику између њих. Наши из Српске листе гледају како да побољшају живот народу. Не занимају нас унутрашње албанске борбе“, рекао је он.

Кад је реч о Харадинајевој претњи да таксе остају до признања Косова, председник Вучић је, одговарајући новинарима у Новом Саду, указао да ЕУ, на основу ССП-а, има довољно инструмената да јасно објасни приштинским властима да је немогуће да опстану са оваквим одлукама.

„На ЕУ је да ли жели да учини то или не“, подвукао је Вучић, одговарајући на питање како коментарише изјаву Рамуша Харадинаја после састанка са амбасадорима Квинте да неће повлачити донете мере.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com