Србија

ВУЧИЋ О ЗАБРАНИ УЛАСКА У ЦРНУ ГОРУ: Ми смо забранили улаз криминалцима, а они нечије мишљење – СРБИЈА ЋЕ РЕАГОВАТИ!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић рекао је за Прву телевизију да Црна Гора забраном уласка српских интелектуалаца уводи не вербални, већ деликт мишљења

Вучић је казао да је поводом написа у медијима да је Управа граничне полиције ЦГ донела решење о забрани уласка у Црну Гору академику Матији Бећковићу, историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и српском политичару и правнику Дејану Мировићу, разговарао са министром полиције Небојшом Стефановићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Разговарао сам са министром Стефановићем и молио сам га да разговара са колегама у Црној Гори. Добио је потврду за наведена четири лица, али не знамо да ли има још лица – рекао је Вучић и додао да Србија још није званично добила акт о забрани уласка.

– Као разлог наведено је угрожавање сигурности и темеља безбедности Црне Горе. Држава Србија мора да реагује. Ово је нешто чиме сам био шокиран, ми смо забранили улаз криминалцима који су на потерницама, а неко други је као одговор на то забранио нечије мишљење. О конкретним мерама ћемо разговарати ако не добијемо разуман одговор Црне Горе – истакао је Вучић.

 

Извор: Vestionline.com