Србија

ВУЧИЋ: Приштина има већину за Интерпол, али борићемо се, видећемо…

ПЕШТЕР – Да је гласање за чланство Косова у Интерполу тајно, наше наде биле би веће, оценио је данас председник Србије Александар Вучић, те приметио да није спорно да ће Немачка подржати чланство Косова у тој организацији, као ни да Приштина има двотрећинску подршку.

Вучић је додао да су шансе да се то чланство и деси огромне, али да ће Србија наставити да се бори и да покушава да то спречи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коментаришући писмо које је Рамуш Харадинај објавио, а у којем наводи да ће Немачка подржати улазак Косова у Интерпол, Вучић је рекао да немачка подршка није спорна и да Косово има двотрећинску већину, а однос је отприлике 98 према 43 у њихову корист.

„Али, ми се боримо, покушавамо. Пре два дана бих рекао да немамо никаву шансу за ЕНТСО. Њихове шансе су огромне, сви раде за њих, Американци, Немци, Француси, Енглези… Ми смо мали, имамо неколико пријатеља и молимо друге да нам помогну. А, можда буде неко изненађење, видећемо…“, рекао је Вучић.

Како је рекао, гласа се тајно, али не сасвим, јер се гласови могу проверити на основу тога ко је притиснуо које дугме.

„Да је гласање сасвим тајно, рекао бих да су нам наде веће. Овако, гласање није баш савим тајно…Свеједно, борићемо се до последњег тренутка“, подвукао је председник.

„А, што се тиче Харадинаја, волео бих да су мало одговорнији… Али, овако шта да радите…“, закључио је Вучић.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug