Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ЗАГРМЕО ПРЕД ПОЛАЗАК У БРИСЕЛ: Неко мора да СТАНЕ НА ПУТ АЛБАНЦИМА и да им каже КАДА ЈЕ ДОСТА!

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће ићи у Брисел на нове разговоре о КиМ и да очекује од ЕУ да обезбеди спровођење ЦЕФТА споразума, али је у случају приштнских царина приметио да се први пут не помињу две стране, већ се зна ко је кривац.

– Говори се о кривцу који не жели стабилизацију прилика – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Казао је да иде у Брисел да уради све што може за људе у Србији, посебно Србе на КиМ.

– У Бриселу ће бити много тешки разговори и са представницима ЕУ од којих очекујем да обезбеде спровођење ЦЕФТА соразума. Не може неко да се понаша као пијанац у авиону, да отвара прозоре и врата. Неко мора да постоји да каже када је било доста – зауставите се, станите са таквим понашањем – рекао је Вучић.

Не може неко да повећава порезе и царине и да зауставља тиме проток робе, рекао Вучић, наводећи да га то брине зато што говори о томе са каквим опасностима се суочавамо.

– Морамо да будемо спремни да људи који тако нешто чине и наиђу на тако зештоко супростављање ЕУ, али и свих других, па тако и њихових спонзора и подржавалаца, показују на шта су све спремни. Ако су у стању да ово ураде, а знају да неће добити подршку, шта ће да буде следећа казна за Србију, како кажу. Пошто су они богови да донесу казну за Србију – навео је.

Додао је да ће на састанку бити Хашим Тачи, те да је он овлашћен да води дијалог, као и Федерика Могерини и Ангелина Ејхорст и да ће на том састанку свакако да се бори за интересе Србије.

– Борићу се да не дозволимо да будемо окривљени за заустављање процеса споразумевања, разговарања и проналажење компромиса, за шта се залажемо. Да ли очекујем велики напредак, у оваквим условима не очекујем ништа посебно. Биће веома тешка атмосфера, али је боље да разговарамо, јер када разговармао знам да барем један дан после тога неће предузети потез попут овог. Све што купимо времена обезбеђујемо безбедност за грађане што је добро – поручио је српски председник.

 

 

Извор: Тањуг