Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Зар треба због заставе да не идем у Париз, јел то разлог да не разговарам са Макроном и Трампом? КАЖИТЕ МИ ШТА ХОЋЕТЕ?

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић индиректно је потврдио да ће путовати у Париз на обележавање стогодишњице завршетка Првог светског рата.

Њему је постављено питање у вези са наводним захтевима да то он не учини јер је у француској престоници истакнута застава самопроглашене државе Косово.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Никоме од нас није пријатно, али морате да разумете да се признање десило пре десет година. Како је то одједном постало тема? Тако је и у Бечу, Паризу, Лондону, Берлину, Риму… Нигде да не идем? Да ли треба себе да изолујем? Кажите ми шта хоћете? Само немојте да тражите оно што вам се у једном тренутку учини како ћемо некоме мајку мајчину…“, рекао је Вучић.

Потом је наставио са питањима:

„Хоћете да Србија не буде представљена у Паризу? Да тамо буде представљено Косово и Тачи, а Србија да не буде? Кажите… Да Себастијан разуме, сви траже да ја не идем у Париз због те заставе. Како сад имате микроскопе, а све то вам се свиђало раније… Мени се не свиђа, рећи ћу Макрону да ми се не свиђа… Па шта, је л то разлог да не одем и да не разговарам са Макроном, и са Тачијем, Путином, Трампом? Шта је смисао? Да затворимо Србију јер смо стално увређени? Не можемо да глумимо увређену младу, него да идемо напред“, навео је Вучић.

Истакао је и да је „углавном нажалост једини који сме да каже све странцима, за разлику од свих тих јунака који када оду у неку амбасаду су мањи од маковог зрна“.

Подсетимо, у катедрали Нотр Дам је поред застава 19 земаља победница Првог светског рата истакнута и застава самопроглашене државе Косово.

 

Извор: Б92