Издвајамо Свет

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ – РИЗИКОВАЛИ СУ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: НАТО војници се скупили на палуби да се сликају, а онда су се ПОЈАВИЛИ РУСИ

НАТО је позвао Русију да надгледа најопсежније војне вјежбе од доба Хладног рата. Русија је то одбила, али и најавила своје војне вежбе у истом термину.

Током НАТО војних вежби, руски војни авион Ту-142 улетео је у ваздушни простор испод којег су се вежбе одвијале и изненадио је амерички ратни разарач „УСС Моунт Wхитнеy“ као и маринце на палуби брода у Норвешком мору који су у том тренутку били окупљени како би се сликали за групну фотографију, пише „РТ“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руско Министарство обране потврдило је да су два авиона Ту-142 извела претходно планирани лет у неутралним водама норвешком мора. Провели су 12 сати у ваздух и успешно су се вратили у руску војну базу.

Прелети су изведени у склопу руских војних вежби током којих ће руска морнарица тестирати војне пројектиле западно од норвешких острвских градова Кристиансунд, Молде и Алесунд.

Западни таблоиди, међу којима је и Сан, навели су да је руски авион „ризковао свеопшти рат са свих 29 чланица НАТО-а, ако не и Трећи светски рат“.

 

Извор: Вечерњи лист/Д.К.