Издвајамо Србија

„БОРИЋЕМО СЕ! Морамо да ШТИТИМО НАШ НАРОД на Косову!“ Све РАСПОЛОЖИВЕ СНАГЕ СРБИЈЕ спремне!

Фото: Јутјуб

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да су све дипломатске, политичке и безбедносне снаге Србије и даље усмерене на спречавање да се било шта лоше деси Србима на Kосову и Метохији.

– Борићемо се за то да мир буде сачуван по сваку цену, а да Срби буду заштићени. Ми морамо да штитимо наш народ који је у овом тренутку најугроженији и морамо да будемо уз њега. То ће увек бити политика Србије – поручио је Стефановић гостујући на РТС-у.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kаже и да је увек инсистирао на томе да „од Србије видимо конкретну акцију, а не само реч“.

– Не можемо да дозволимо да се било ко иживљава над Србима на KиМ. Не можемо да дозволимо да се газе њихова права и да ти људи буду препуштени сами себи. Наш посао је да будемо уз њих и да наставимо да се се боримо дипломатским средствима – истакао је министар.

Не можемо, указао је, „да ратујемо са Америком и бесмислено је да уопште говоримо о таквој врсти ескалације, нити Србији више треба иједан рат, али Србија мора да јача, економски пре свега, као и дипломатски“.

Министар напомиње да, нажалост, косовски Албанци не маре за ситуацију у региону, а да њихово руководстово није зрело нити способно да сагледа чињеницу да свака врста ескалација плаши инвеститоре, и то, каже, није само ствар само Србије већ свих земаља у региону.

Поводом изазова као што је изјава потпредседника косовске владе Енвера Хоџаја о стварању неформалног антисрпског пакта у региону или најава из Приштине о формирању војске Kосова у четвртак, каже да „не постоји ниједна ствар која оправдава такву врсту подизања тензија на KиМ“.

Београд се, наводи министар, месецима уназад веома интензивно бави тиме.

– Увек смо указивали да таква врста понашања није у складу ни са међународним резолуцијама, ни са резолуцијом Савета безбедности УН, ни са договорима у оквиру Бриселског споразума, ни са гаранцијама НАТО-а – истакао је Стефановић, додајући да „нажалост имамо ту један зид ћутања“.

 

Извор: Тањуг