Издвајамо Србија

БОСНИЋ ШОКИРАО ЕУ И БАЛКАН: Уверен сам да ће Трамп поништити признање Косова и ево како треба да се припремамо за тај дан! (ВИДЕО)

Новинар и политички саветник из Канаде Џон Боснић је у новој емисији „Актуелно“ изнео своје решење косовског проблема. Уједно, осврнуо се и на начине повезивања српске дијаспоре са отаџбином.

– Сматрам да све српске групе треба да се удруже заједно, и да правимо план за даље, али Београд треба да води тај план. Не смемо да изгубимо толико велики део народа, имамо пет милиона Срба који живе ван Србије. Јевреји показују својим примером зашто је та повезаност веома важна. Зашто држава не организује лет Ер Србијом млађих Срба који би дошли овде да пре свега науче српски, повежу се са матицом, раде нешто корисно, упознају земљу свог порекла. Сада долазе они који имају средства, који имају контакте са родбином, али не долазе они који су тамо рођени не причају српски. Можда добијамо нове повратнике који ће, уз повећање наталитета, што исто сматрам као јако важно, дићи број Срба на бар десет милиона у року од десет година. Морамо да будемо повезани са својим коренима, а зашто се неки одричу свог порекла, па то је резултат испирања мозга поготово ако сте трећа, четврта генерација ван Србије, рекао је између осталог Боснић који се запитао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да ли је нормално да уочи Трампове победе на изборима наш председник иде до Хилари да јој пружи подршку? Њој која је увек била против Срба, најгора икада за нас? То је незнање, или не знам шта је. Срби у Америци су скоро сви гласали за Трампа, Срби овде у Србији су подржали Трампа.. Меланија је, колико сам чуо, изразито просрпски оријентисана, Џон Болтон је једини био против признања Косова, толико да је правио и састанке за лобисте, и тада смо чули од њега да би то била једна од највећих грешака у спољашњој америчкој политици. Ми морамо што пре да нађемо стручног човека у Влади да ради свој посао, да отвори озбиљан биро са 50 људи који ће дан и ноћ тражити све начине и контакте од Трампа да би се одрекао признања Косова. Очекујем то, имамо још шест година с Трампом и мислим да ће он да поништи признање Косова, а за тај дан треба да се спремамо. Пре него што су убили првог Србина ОВК екстремисти су побили 750 Албанаца, имамо међу њима велики број оних који су расли у југославији и који нису против живота у Србији, рекао је Боснић, а целу емисију можете погледати у следећем видеу:

Извор: Pravda.rs