Издвајамо Србија

ГРБОВИЋ ОДБРУСИО ВУЈОШЕВИЋУ НА ИЗЈАВУ О ПРОТЕСТУ: Послужио си им само за сликање, смешне су приче да…

Душко Вујошевић (Фото: Јутјуб)

Кошаркашки тренер Душко Вујошевић је за Н1 објаснио зашто није говорио на протесту у Београду, а на то је “у изјави за јавност“ одговорио Горан Грбовић.

Вујошевић је навео да је инсистирао да говори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Чим смо сели тамо почела је прича да од полиције имају информације да ће бити убачене две групе. Једна су неки навијачи, друга, не знам сад, нешто везана за Косово и да је посебна агресија окренута према мени и Мирјани Карановић. Ја сам инсистирао да причам, јер сам и дошао да причам управо што се дешавају такве ситуације. Значи, под један, да ли су то лажне вести или тачне, вероватно су и тачне, али полиција ако има такве информације треба да спречава и да обезбеђује ред на тим скуповима, а не да сигнализира и на тај начин онемогућава да се наступи. Ја сам пет, шест пута инсистирао да причам, баш због такве ситуације, и због таквих ситуација које се овде често дешавају, међутим, организатор скупа, Стефан Павловић, је донео одлуку да не жели да тај први скуп протекне у некој тучи, свађи, крвавих кошуља и глава, него да прође мирно. Ми нисмо људи који изазивају неред, ни по чему, имамо своје критичко мишљење о стварима које се дешавају у нашем друштву. Нисмо били у прилици да га изнесемо, није нам дозвољено, то је још један од показатеља у каквом је стању данас друштво“, испричао је Вујошевић за Н1.

Грбовић, који је изборима у Београду био на листи под именом Александра Вучића, после чега је постао директор Штарк арене, у извештају агенције Тањуг је потписан као бивши кошаркаш Партизана.

Како је пренето, он је оценио да је “смешно то што се Вујошевић позива на чаршијске приче када објашњава зашто се није обратио на протесту“, апострофирајући да је “посебно смешно када говори о томе да је агресина била усмерена ка њему и Карановићевој“.

Грбовић је у изјави за јавност оценио да је организаторима Вујошевић послужио само за сликање и да попуни број људи из јавног живота.

Он сматра да је посебно апсурдно Вујошевићево саветовање полицији да треба да спречава такве ситуације које се базирају на претпоставци и чаршијским причама.

Грбовић је навео и да је парадокс то што каже да су му организатори окупљања забранили да се обрати окупљенима.

„Могуће је да им није био занимљив као што је глумац који „пиша по гробовима“ живих људи будући да се бави претпоставкама“, навео је Грбовић, притом вероватно заменивши Бранислава са његовим братом Сергејем Трифуновићем.

Он сматра и да је шетати заједно са Ђиласом и његовом камарилом која је „састављена од силоватеља у покушају, скоројевића, неписмених сецикеса, више од срамоте, посебно за људе који су остварени и који треба да се држе својих убеђења“.

Грбовић наводи и да су то они исти који се нису месали у свој посао висе од деценије, а сада хоће да се врате на власт и то да би пљацкали народ, као што су чинили док су били на власти.

„Ту мислим посебно на Ђиласа. Ђилас који је архитекта пирамиде бахатости ондашње власти која је Београд, по којем слободно протестују његови истомишљеници, оставио без динара у каси и са дугом који је садашња градска управа успела да смањи на трећину „крвавим“ радом“, рекао је Грбовић.

 

 

Извор: Б92/Тањуг