Издвајамо Србија

ХИТНО! СВА УПОЗОРЕЊА СЕ ОСТВАРИЛА: Ово је БРУТАЛАН ОДГОВОР СРБИЈЕ на најаве рата Албанаца!

Енвер Хоџај разоткрио је праве намере Приштине саопштивши да је њихов циљ унижење Србије и стварање непријатељске антисрпске коалиције у региону, поручио је директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Према његовим речима, „великоалбанске криминалаце“ више не занимају ни права Албанаца, нити самоуправа на Косову и Метохији, већ је њихова жеља, како је то рекао косовски вицепремијер Хоџај, регионални пакт против Србије“, истакао је Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да је Хоџај тиме потврдио све оно на шта је Србија упозоравала међународну заједницу протеклих година – да албанска политичка елита у Приштини за главни циљ има великоалбанску доминацију у региону.

– За разлику од приштинских сепаратиста, који желе да праве пактове против неког, а такви пактови се не праве да би се са неким живело у миру, Србија све време инсистира на пуној либерализацији трговине, јединственом регионалном тржишту и отварању граница – указао је Ђурић.

Он је напоменуо да Србија не жели да буде регионални хегемон, већ оаза стабилности и нормалности, жели заједнички друштвени и економски напредак свих држава и народа у региону, и ниједним својим потезом није показала да има икакве неискрене, или, не дај Боже, агресивне намере према било коме у окружењу.

– Хоџај је један од оних којима је мир главни непријатељ, и који сврху и могућност свог политичког опстанка виде само у дестабилизцији и сукобима, јер ништа друго не могу да понуде својим сународницима – додаје се у саопштењу.

Ђурић истиче да ће Србија и српски народ на Косову и Метохији ратне хушкаче попут Хоџаја победити мирним и демократским отпором, и на тај начин показати, не само да је одговорна према сопственој будућности, већ да је одговорнија и према судбини Албанаца од оних који одлучују у њихово име.

– Надамо се да ће спонзори самопроглашене косовске независности коначно схватити каквог су монструма створили, и да ће предузети одлучне кораке како би екстремисти из Приштине били враћени са ратне стазе за преговарачки сто – додао је Ђурић.

Самозвани косовски вицепремијер Хоџај изјавио је загребачком да је „у Хрватској, Македонији и Црној Гори разговарао о оснивању пакта против Србије“.

 

Извор: Тањуг