Издвајамо Србија

ИСПЛИВАЛИ НОВИ ПОДАЦИ! ВЕРУОВИЋ ОТКРИВА ПОЗАДИНУ АТЕНТАТА НА ЂИНЂИЋА: Чеда је све знао, он…

Фото: Јутјуб

Јовановић и тадашњи заменик полиције Ненад Милић добили су од британских обавештајаца информацију да се спрема атентат на председника Владе, али нису ништа предузели да то спрече, тврди Милан Веруовић

Фото: Јутјуб

Десет дана пре убиства Зорана Ђинђића 2003. године у Србију су дошли британски обавештајци и упозорили су да се спрема атентат на премијера. То је речено тадашњем шефу посланичке групе ДОС Чедомиру Јовановићу и заменику министра полиције Ненаду Милићу, који су се, уместо да хитно реагују и покушају да спрече трагедију, разбежали и нису учинили ништа.

Loading...

Све то открива бивши Ђинђићев телохранитељ Милан Веруовић.

– Шта они после те информације раде…Ненад Милић не ради ништа, а Чедомир Јовановић одлази негде на скијање, не знамо где. Склања се из земље и пушта да се деси 12. март (датум атентата на Ђинђића). Они су пустили да се то догоди. Они су директни учесници у припреми и допуштању организације 12. марта и убиства Зорана Ђинђића! То је можда и кривична одговорност за њих, јер је непоступање кривица – рекао је Веруовић.

Фото: Јутјуб

Након што су чули информације о угрожености премијера, требало је одмах да се укључи полиција, али су, сасвим супротно, учињени озбиљни пропусти у раду полиције, уверен је Веруовић.

– Ако је полиција после била у стању да распише потерницу и похапси све осумњичене, шта је било спорно да то и уради месец дана раније или десет дана раније, када их је британски обавештајац информисао. Говорило се да је за живота премијера мафија била јача од државе, а да је после убиства премијера држава постала јача од мафије. Тако су на један перфидан начин од жртве направили кривца – каже Веруовић.

Он подсећа да је након Ђинђићеве смрти требало да се именује специјални тужилац за организовани криминал и да се донесе закон о заштићеном сведоку, али се то одуговлачило.

– Пролонгирало се, а то је требало да се деси у Скупштини, где је управо Чедомир Јовановић био шеф посланичке групе владајуће коалиције ДОС. Сада још дубље сумњам да је Чедомир Јовановић био талац мафије и да је то пролонгирао – закључује Веруовић.

Чедомир Јовановић није био доступан за коментар, као ни Милић.

 

 

Извор: srbijadanas.com/Курир

Loading...
loading...
loading...