СРБИЈА ЈАВЉА

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ БИВШЕГ БРИТАНСКОГ КОМАНДАНТА: Све је као уочи ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА, НАТО ће морати да НАПАДНЕ РУСИЈУ!

Бивши командант Kраљевске Ратне морнарице Велике Британије Алан Вест изјавио је у интервјуу листу Дејли Стар да је ситуација са Русијом слична као уочи Првог светског рата

Адмирал је скренуо пажњу на опасност ситуације која је настала између Москве и Kијева, где Русију оптужују за припрему инвазије на Украјину, док Петро Порошенко моли за помоћ државе НАТО-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Алан Вест је упозорио и на могуће распоређивање бродова НАТО-а у Црном мору, нагласивши да је слична ситуација изазвала почетак Првог светског рата.

– Управо то је и довело до Првог светског рата. Иако је капсула за његов почетак било убиство надвојводе Франца Фердинанда, у то време је вођена уравнотежена политика на ивици рата – нагласио је Вест.

Он је додао да види брзи почетак великог рата у Украјини, ако Русија почне да користи „своје снаге“ у Донбасу, међутим, по његовом мишљењу, НАТО неће да ризикује да се умеша у тај конфликт.

– Шта ћемо тачно да радимо? То није напад на НАТО и да ли заиста желимо да пошаљемо тамо војску и улазимо у рат са Русијом због Украјине. То је добро питање. Ако то не урадимо, ми ћемо тада дозволити уништење Украјине. То је комплексно питање – нагласио је бивши командант Ратне морнарице Велике Британије.

При томе, он је изјавио да, ради избегавања рата, западне земље треба да изврше већи притисак на Русију.

– Треба ударити на сваког олигарха, замрзнути им имовину, не само у нашој држави, већ и у целом свету и не дозвољавати да скривају новац по пореским рајевима – рекао је Вест.

 

Извор: rs.sputniknews.com