Издвајамо Србија

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ – СПРЕМАЈУ СЕ ЗА РАТ! Албанци 14. децембра ПРАВЕ ВОЈСКУ, а дан после тога УПАДАЈУ НА…

Албански екстремисти из врха лажне власти у Приштини најавили су формирање војске Косова 14. децембра, а за следећи дан су најавили предузимање невероватно опасног корака.

Наиме, лажне власти у Приштини планирају да 15. децембра пошаљу своју новоформирану војску на север Косова, и на тај начин би изнудили жесток одговор Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ратни злочинац Кадри Весељи, који у Приштини доноси све најважније одлуке најавио је формирање такозване “војске Косова” за петак 14. децембра, и рекао је да ће дан касније послати трупе на север покрајине. Весељи, како је сам рекао, хоће да стави Србе на северу Косова стави под директну контролу приштинских власти.

– Тог датума ћемо гласати о трансформацији Косовских безбедносних снага у војску. Дакле, 14. децембра ћемо имати војску Косова – написао је на Фејсбуку Весељи, који је најавио и да ће дан касније једна дивизија бити упућена на север Косова.

Пензионисани потпуковник КОС (Контраобавештајна служба) Љубан Каран каже да Приштина угрожава цео регион.

– Они са запада који имају међународну обавезу да спрече формирање “војске Косова” дискретно помажу њено формирање. Албански лидери најављују да ће то бити урађено у договору са КФОР-ом и зато постоји опасност да ова мисија УН буде злоупотребљена против Срба. Косовска паравојска уз помоћ КФОР-а могла би да се прошверцује на север Косова, што би Србију довело у веома тешку ситуацију. Свака наша интервенција на Западу би се тумачила као агресија на мировне снаге – упозорава Каран.

Генерал у пензији Божидар Делић наглашава да је ово и те како могућ сценарио уколико су Албанци добили зелено светло из САД.

– У организационом смислу они су већ извршили све припреме. У кадровском смислу су спремни јер су одшколовали и курсирали довољно кадрова за такозвану војску. Исто тако, у материјалном смислу имају велику поомоћ Америке, Немачке и Турске. То што је ово у супротности са Резолуциојом 1244 СБ УН за њих нема никаквог значаја – закључује Делић.

 

Извор: srbijadanas.com/Информер