Издвајамо Србија

ЈОШ ЈЕДНА ДРЖАВА ПОВУКЛА ПРИЗНАЊЕ КОСОВА: Нова победа Србије! (ФОТО)

Соломонска острва су повукла признање Косова, сазнаје Коха, и то уз нагласак да је по први пут то учињено јавно, односно да је КТВ дошла у посед документа о повлачењу признања а који је стигао косовским институцијама.

– Број признања Косова наставља да опада… У питању су Соломонска острва, суверена држава у Океанији која је током ове недеље послала ноту о обустављању признања – јавља КТВ, преноси КосСев.

Loading...

Ноту о повлачењу је 28. новембра примила тзв. косовска “амбасада” у Канбери, у Аустралији. КТВ тврди и да поседује овај документ.

– Заправо, у питању су два папира, први из канцеларије Соломонских острва у Аустралији у којем се наводи да Министарство спољних послова ове земље Косову шаљу одлуку о повлачењу признања- наводи КТВ.

– Министарство спољних послова и трговине Соломонских острва има част да обавести Министарство спољних послова Републике Косово да је након пажљивог разматрања и узимања у обзир наставка преговора између Београда и Приштине о коначном статусу Косова и Резолуције СБ УН 1244, влада Соломонских острва одлучила да повуче признање Косова као независне и суверене земље. Ова одлука коју су Соломонска острва донела, остаје на снази све док се не заврше преговори уз посредовање Европске уније – наводи се у документу.

Међутим, КТВ тврди да тзв. косовско министарство спољних послова негира да је такав документ добило.

– Министарство спољних послова није официјелним каналима примило било какав званични документ који се тиче питања о којем је реч. Сматрамо да је то све наставак српске пропаганде . за КТВ је навео директор канцеларије за комуникације Сами Кастрати.

Како наовиди КТВ, према српским изворима, до сада су признање повукли Унија Комора, Гренада, Доминиканска Република, Суринам, Либерија, Сао Тома и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Папуа Нова Гвинеја и Лесото.

Извор: Srbijadanas.com

Loading...
loading...
loading...