Издвајамо Свет

КАПИТУЛАЦИЈА НЕМАЧКЕ: Направили смо грешку с мигрантима – ВРАЋАМО ИХ СВЕ НА БАЛКАН!

Управо је кренула нова медијска кампања везана за проблем миграната. Неко је хрватским маинстреам новинарима дао зелено светло за промовисање промене локације миграната из Немачке на Балкан.

Сведочимо креирању ,,вруће тачке” за мигранте на Балкану чиме ће Европа ,,резултате” своје лоше спољне политике пребацити на наше државе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Перфидно упаковане информације имају за циљ да промовишу економску и хуманитарну добробит од прихватања миграната из целог света, по могућности оних чије су културе различите од културе балканских народа.

Уместо да се прекину сукоби у далеким земљама и помоћ терористима, грађани се опет плаше и упозоравају: ,,ако не прихвате мигранте, пензија неће бити”. Нешто слично је говорила Весна Пусић пре референдума о уласку Хрватске у Европску унију, а данас говоре хрватски маинстреам новинари. Формула је проверена и функционише. Зашто је онда не применити поново?

,,Мигранти ће опоравити економију и омогућити економски раст балканских држава”, ,,Хрватима ће коначно бити осигуране пензије”, ,,Јефтина радна снага ће ојачати домаћу привреду”, ,,Мигранти су високо образоване особе”, углас пишу и говоре новинари медија под контролом спољњег фактора.

Сличне изјаве дају и политичари. Не само наши, него и западни. Ма колико се устручавали јавно да кажу, ипак се ради о организованој акцији на нивоу Европе или како би то наш народ рекао ,,класичној завери”.

Међутим, шта говоре статистике из тих западних земаља? Јесу ли мигранти заиста решење свих наших проблема или се информације о стварној ситуацији крију?

Најновији подаци из Немачке говоре сасвим супротно од онога што нам се сервира. Немачка уредно бележи све оне који улазе у Немачку. Осим основних података, Немачка пажљиво прикупља и податке о образовању сваког мигранта и његовој стручној способности.

Резултати су поражавајући. Мигранти нису решење за немачке пензије и економију, него су тешко решиви проблеми.

Шта говоре статистике из Немачке?

Од 1.300.000 потражиоца азила у Немачкој који су регистровани од 2015. године, само 17% је похађало високе и више школе. Већина миграната није никада похађала средњу школу. Лекара и инжењера имамо мање од 2%. Најобразованији мигранти долазе из Сирије, међутим у Немачкој врло тешко долазе до посла. Само 15% Сиријаца је пронашло посао у Немачкој, док 85% зависи од социјалне помоћи.

И поред великог напора, интеграција у Немачкој иде врло тешко. Уложено је много новца у разноразне програме, али су резултати врло слаби.

20% мигранта ради врло слабо плаћене послове чишћења и у ресторанима, а од којих није могуће нормално живети. Ради се о пословима који нису довољно плаћени и који не одговарају потражњи радне снаге у Немачкој.

Данас Немачка нуди 1.600.000 слободних радних места, међутим мигранти немају профил који може задовољити тржиште рада у Немачкој. Мигранти не говоре немачки језик, немају довољне квалификације и послови које су радили у својим државама нису компатибилни с пословима у Немачкој. Један аутомеханичар из Ирака, не може поправљати немачке аутомобиле. А управо је то оно што треба Немачкој.

Резултат свега: мигранти морају кренути испочетка. Научити језик, математику, физику, пре него што почну да траже посао.

За крај остављамо најбоље. Немачка је предвидела 13 милијарди евра само за учење немачког језика.

Политика спаљене земље Запада, где се далеке земље уништавају како би се досегло до јефтине и способне радне снаге, очито не доноси резултат. Штета је учињена, али цену ипак треба да плате народи Балкана, а као што пропагирају маинстреам новинари и политичари.

 

Извор: logicno.com