Издвајамо Свет

КИМ ЗАПРЕТИО ТРАМПУ: Пооштравање санкција ће вас скупо коштати! То ће вам бити НАЈВЕЋА ГРЕШКА ЗАУВЕК!

ПЈОНГЈАНГ – Северна Kореја осудила је данас америчку администрацију јер је пооштрила санкције и појачала притисак на ту нуклеарно наоружану земљу, а Пјонгјанг истовремено упозорава да би могло доћи до нове „размене ватре“ и да би севернокорејско разоружавање могло заувек бити блокирано.

„Вашингтон је предузео казнене мере чак осам пута против компанија, појединаца и бродова, не само Северне Kореје, већ и Русије, Kине и осталих трећих земаља“, саопштило је Министарство иностраних послова Северне Kореје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

МИП поручује да, ако администрација САД мисли да ће пооштрене санкције и појачани притисак присилити Пјонгјанг да одустане од нуклеарног оружја, „биће то највећи погрешни прорачун и блокираће пут ка денуклеаризацији Kорејског полуострва заувек – а такав резултат не жели нико“.

До одговора Северне Kореје долази пошто су САД у понедељак саопштиле да су увеле санкције за три севернокорејска званичника, укључујући високог помоћника лидера те земље Kима Џонг-уна, а због наводних кршења људских права, напомиње Реутерс.

 

Извор: Курир/Тањуг