loading...
Издвајамо Србија

ЛАЗАНСКИ ПРОГОВОРИО О УТИЦАЈУ ВАТИКАНА НА КОСОВО: Ево шта нам се спрема у 2019. години… (ВИДЕО)

Говорећи о односу Србије и Македоније, Лазански каже да је Србија највећи пријатељ Македонији

Новинар, писац и војно-политички коментатор Мирослав Лазански рекао је у емисији “Во центар” да ће се криза на Косову и Метохији и у Македонији наставити и у 2019. години.

– Косовска “армија” у односу на српску оружану силу је минорна. Косовска “војска” је инфериорна у односу на српску војску, али ми не мислимо да интервенишемо војском на Косову, има других начина за одбрану Срба – рекао је Лазански.

Подсетио је и на договор Србије и НАТО да војне снаге Приштине не могу да уђу на север покрајине.

– Пре свега, ми имамо договор на НАТО да било какве војне специјалне снаге Приштине не могу да уђу на север Косова. По Резолуцији 1244, једина оружана снага на Косову је Кфор – рекао је Лазански и додао да, ако Приштина и Запад свесно крше међународно право, онда и Србија може напустити Бриселске споразуме.

Он је рекао да постоје двоструки аршини јер су Американци изабрали Албанце као стратешке партнере, јер су млађи као нација и јер су лојалнији. Лазански је додао и да је уцењивачки капацитет Албанаца већи, јер имају капацитет да стварају проблеме.

Он је додао да “хамери” које је Приштина добила од Американаца нису ништа посебно јер их и Шварценегер има приватно.

Говорећи о односу Србије и Македоније, Лазански каже да је Србија највећи пријатељ Македонији.

– Једина држава која нема територијалне, нити било какве, аспирације према Македонији је Србија, а сви други имају неке аспирације – рекао је Лазански.

Додао је да се Бондстил смањио и да нема више од 500,600 америчких војника, али се сагласио са новинаром Васком Ефтовом кад је рекао да Албанци могу бити америчка армија.

Лазански предвиђа да ће се криза на Косову и Метохији и у Македонији наставити и у следећој години, те истакао да је понижење за Македонију да мења име и то због приступа ЕУ која се, како тврди Лазански, распада.

Он се сагласио са Ефтовом да постоји велики утицај Ватикана на Косову и подсетио да постоји велика католичка црква у Ђаковици.

Сматра да су Македонци спасили своју душу и да је народ показао свој понос.

– Македонци су врло поносна нација – закључује он.

 

Извор: Ало.рс/К.Б.

loading...