Издвајамо Србија

ЛАЗАНСКИ ЗАГРМЕО ПОВОДОМ „ВОЈСКЕ КОСОВА“! Створили сте МОНСТРУМА, сад се бакћите с њим!

Додаје да ствари треба истерати на чистац и сасути у лице чињеницу да је међународно право прекршено, као и Резолуција коју је СБ УН сам донео.

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански оцењује да је лажно Косово формирано као монструм држава која се отела контроли својих створитеља. Каже да се ЕУ и САД морају бавити Косовом таквим каквог су га направили, али да, нажалост, и ми морамо да имамо посла са истим.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи о данашњој седници Савета безбедности Уједињених нација, Мирослав Лазански, војно-политички коментатор каже да је јако важно што је она заказана, те да су се Русија и Кина показале као прави пријатељи, инсистирајући да буде отворена за јавност.

Важно је, каже, да председник Србије Александар Вучић данас упозна чланице са кршењем Резолуције 1244 коју је сам СБ УН донео.

– Према овој Резолуцији, једина оружана сила на територији Косова и Метохије може бити само КФОР. Надам се да ће ова седница имати исти ток као она чувена у вези кубанске ракетне кризе, када су Руси рекли да немају ракете на Куби, а Американци им донели фотографије. На данашњој седници питање може бити само: да ли према Резолуцији 1244 на КиМ могу бити само оружане снаге КФОР? Одговор је „да“. Онда се намеће питање шта је са војском Косова – каже Лазански за „Ново јутро“.

Додаје да ствари треба истерати на чистац и сасути у лице чињеницу да је међународно право прекршено, као и Резолуција коју је СБ УН сам донео.

– Треба наступити адвокатски – каже Лазански. Истиче да ће Америка, Француска и Велика Британија бити против осуде кршења Резолуције 1244, али Србија има право да покаже свету да велике силе не поштују међународно право.

Оцењује да на Косову неће бити никаквог великог рата, али да ће Србија знати како да заштити свој народ на северу, у случају да је нападнут. Истиче да Албанци, не само што немају своју спољну политику, него немају апсолутно ништа своје.

– Албанци су копирали и америчке униформе, стројеви корак, начин на који улазе… Они немају ништа своје и све морају да копирају – каже Лазански.

Оцењује да све што долази из Приштине има за циљ да се обесхрабри нада за наставак дијалога, а да се кривица за то припише Србима.

– Они су одбили чак и понуду ЕУ да се одредница „УНМИК“ у ЦЕФТА споразуму замени одредницом „Косово*“ (Косово са звездицом). Они чак и ово не прихватају. Ово је феноменално! Господо из ЕУ и Америке, однеговали сте монструма, па се сада бакћите са њим, само је проблем што и ми морамо да имамо посла са њим – каже Лазански.

 

 

Извор: Ало.рс/Пинк