Издвајамо Регион

ЉУДИ СЕ ЗАМАЛО НИСУ ОНЕСВЕСТИЛИ: Спремали су се да сахране мајку, а онда је ћерка затражила да отворе сандук…

Убрзо је обавештена и полиција

Брат и сестра Иван Чукљек (57) и Бранка Пикутић (59) из хрватског места Белца крај Забок остали су у шоку када су видели да се у сандуку у којем је требало да буде сахрањена њихова преминула мајка, налази друга жена! Све се догодило пре неколико година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Кад смо у мртвачници отворили ковчег, замало смо се онесвестили. Унутра није била наша мајка него непозната жена – шокирано говоре брат и сестра.

На тамошњем гробљу они су требали да сахране мајку Иванку Чукљек (80). Она је умрла у суботу, а Иван и Бранка су дошли у мртвачницу како би се последњи пут поздравили с њом.

– Срећа је да је сестра желела да отворимо сандук. Да није, покопали бисмо и оплакивали неку другу жену. Наша мајка има око 80 килограма, а жена у ковчегу имала је упола мање. Сандук је био наш, али у њему је била жена обучена у одећу наше мајке – рекли су брат и сестра.

Они су алармирали болницу, али су им тамо рекли да покојна Иванка Чукљек није код њих и да немају ниједну мртву жену у својој мртвачници.

Убрзо је обавештена и полиција која је за сат времена открила да је покојна Иванка у месту Миховљан у сандуку Катице Плукавец (86). Како њена породица није отварала сандук, до позива полиције нису ни знали за замену.

– У шоку сам. Само желим да добијем тело своје мајке и да је сахраним – рекао је тада Бранко Плукавец (51) испред мртвачнице забочке болнице, у коју су довежене обе покојнице и где је свака ставиљена у прави сандук.

Управник болнице др. Иван Швајгер обећао је да ће утврдити да ли је за замену покојница крива болница или погребна предузећа која преузимају тела и облаче их.

 

 

Извор: Ало.рс/24сата.хр/Д.С.