Издвајамо Регион

МАЈКА ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА ПРЕКЛИЊЕ: „Вучић да помогне народу у РС, спремају нам крвопролиће“

Сузана Радановић, мајка Давида Драгичевића, позвала је председника Србије Александра Вучића да помогне народу у РС, којем како каже, спремају крвопролиће.

Давидова мајка је рекла да постоји информација да су јуче на тргу били српски специјалци те позвала Владу Србије да се огласи и Александра Вучића да реагује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Те наводе демнатовали су и министар полиције Небојша Стефановић, као председник Вучић који је истакао да је то ноторна лаж и да нико није тражио од Србије да се меша у унутрашње ствари БиХ.

„Ако сматра да то нису његови специјалци и ако сматра да то Додик не ради како треба, нека помогне овом народу. Спремају нам крвопролиће. Вучића ипак у Европи негде приме, а овог нашег ‘бурлу’ нигде“, рекла је она и позвала грађане да дођу на протесте данас.

Јавности се обратио и Давор Драгичевић који је данас пуштен из притвора.

„Саучесници у убиству су функционери МУП-а. Где су гаће, где су налази. Муриз и ја нећемо одустати. Идемо до краја и нећемо одустати од наших, анђела. Мени су убили семе, мог анђела од 21 годину. Једног дана ћу све доказати и за оне које сам спомињао доказаћу да су саучесници. Вечерас сам на Тргу Крајине“, нагласио је Давор.

Драгичевић је истакао и да никоме није претио и додао је да су се у Полицијској управи понашали фер и коректно.

Адвокат Ифет Ферагет поручио како нису постојали услови да Драгичевић буде ухапшен.

„Он није знао ни за какав позив, није му био уручен и зато сматрам да се ради о злоупотреби службених овлаштења. Тачно је да је Давор јуче угледао патролу полиције, али није знао нити за њихову намеру, нити су они на било који начин показали да желе да му уруче било какав позив. Надам се да је министар Лукач данас научио лекцију. Дакле, не треба хапсити било кога у ситуацији када му је проузрокована толика бол вођењем неадекватне истраге на начин да је тих 276 дана код Давора изазвало огроман страх, немир великог интензитета, инфериорност. Последица тога је да су имали намеру, то су и постигли, да понизе Драгичевића“, казао је Ферагет.

Министар полиције Републике Српске Драган Лукач одржао је ванредну конференцију за медије на којој је објаснио јучерашње догађаје на Тргу Крајине и изјавио да се до даљег забрањује одржавање скупа “Правда за Давида”.

Погледајте видео:

 

 

Извор: Б92/ПРВА/Србија јавља