Свет Србија

МАКРОН ПОНОВО УВРЕДИО СРБЕ И СРБИЈУ: Француски председник се захвалио Тачију на…

Фото: Јутјуб

Председник Француске Емануел Макрон још једном је најстрашније увредио Србију!
Он је упутио писмо председнику лажне државе Косово Хашиму Тачију у коме изражава захвалност за Тачијево присуство на обележавању стогодишњице савезничке победе у Првом светском рату у Паризу (!?).

“Цењени господине председниче, ваше присуство у Паризу 11. новембра, заједно са још 96 челника држава, влада и лидера међународних организација за мене је представљало част. Ваше учешће на обележавању стогодишњице завршетка Првог светског рата било је од великог значаја. Својим учешћем сте допринели достојанственом и емотивном одавању почасти милионима жртава трагедије која је дубоко урезана у сећање нашег народа и која је усмерила судбину света. Молим вас, господине председниче, прихватите уверење мог највећег уважавања”, написао је Макрон лидеру лажне државе Косово ког је, подсетимо, приликом церемоније у Паризу поставио да седи на почасном месту, тик иза председника Русије Владимира Путина!?

Фото: Јутјуб
Loading...

Коментаришући ово писмо, каријерни дипломата Зоран Миливојевић каже за Информер да оно недвосмислено показује какав однос Француска има према лажној држави Косово и Тачију.

– Ово писмо у коме се Макрон неколико пута богзна колико захваљује Тачију што је присуствовао обележавању стогодишњице победе у Првом светском рату, показује и да све оно што се десило у Паризу 11. новембра није било случајно и да је Макрон, очигледно, врло добро знао ко ће, где и зашто седети – истиче Миливојевић, додајући да су сада пале све маске.

 

 

Извор: Б.В./Информер

Loading...
loading...
loading...