Свет Србија

МАКРОН ПОНОВО УВРЕДИО СРБЕ И СРБИЈУ: Француски председник се захвалио Тачију на…

Фото: Јутјуб

Председник Француске Емануел Макрон још једном је најстрашније увредио Србију!
Он је упутио писмо председнику лажне државе Косово Хашиму Тачију у коме изражава захвалност за Тачијево присуство на обележавању стогодишњице савезничке победе у Првом светском рату у Паризу (!?).

„Цењени господине председниче, ваше присуство у Паризу 11. новембра, заједно са још 96 челника држава, влада и лидера међународних организација за мене је представљало част. Ваше учешће на обележавању стогодишњице завршетка Првог светског рата било је од великог значаја. Својим учешћем сте допринели достојанственом и емотивном одавању почасти милионима жртава трагедије која је дубоко урезана у сећање нашег народа и која је усмерила судбину света. Молим вас, господине председниче, прихватите уверење мог највећег уважавања“, написао је Макрон лидеру лажне државе Косово ког је, подсетимо, приликом церемоније у Паризу поставио да седи на почасном месту, тик иза председника Русије Владимира Путина!?

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коментаришући ово писмо, каријерни дипломата Зоран Миливојевић каже за Информер да оно недвосмислено показује какав однос Француска има према лажној држави Косово и Тачију.

– Ово писмо у коме се Макрон неколико пута богзна колико захваљује Тачију што је присуствовао обележавању стогодишњице победе у Првом светском рату, показује и да све оно што се десило у Паризу 11. новембра није било случајно и да је Макрон, очигледно, врло добро знао ко ће, где и зашто седети – истиче Миливојевић, додајући да су сада пале све маске.

 

 

Извор: Б.В./Информер