Издвајамо Регион

Мило нам „забио нож“, а сад му се враћа као бумеранг: Подржао Албанце, а реченицом о KОСОВУ ПЉУНУО НА СРБИЈУ

Црногорски медији пренели су информацију да се на рутној карти Медитерана и басена Црног мора коју је 2015. издао картографски одсек (Адмиралитy Цхартс) реномиране Хидрографске службе Уједињеног Kраљевства, главна црногорска трговачка поморска лука Бар, не налази се на црногорској, већ територији суседне државе Албаније.

О овом скандалу на приморју власт Црне Горе се није оглашавала, иако се председник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста у више наврата показао као добар пријатељ Албаније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У априлу ове године Ђукановић је поручио да ће опозиција, ако победи, поништити одлуку о признању Kосова, али и санкције Русији. Он је поручио да се то не сме десити и да се због тога и поново кандидовао за председника Црне Горе.

Он је политичке противнике на конвенцији у Пљевљима оптужио да су спремни да „за шаку долара“ продају државу и пониште њену независност, али да грађани Црне Горе треба одлучно да кажу не издаји националних интереса.

– Да пониште одлуке које смо донели. Поништили би одлуку о признању Kосова, што је важно питање за регионалну стабилност. Поништили би одлуку о нашем путу ка Европској унији. Поништили би санкције Русији и јасно је да би довели у питање одлуку о независности. Они су спремни да за шаку долара продају Црну Гору. Зато на овим изборима треба да им кажемо не. Не издаји националних интереса – рекао је Ђукановић.

Имајући у виду да Ђукановић користи сваки тренутак да покаже колико је наклоњен Албанцима и њиховом политиком против српског народа и мирном решавају питања Kосова, остаје да се види да ли се „нож у леђа“ који је Мило Ђукановић до сад забадао Србима, вратио њему као бумеранг од стране његових албанских пријатеља.

Извор: Srbijadanas.com