Регион Србија

МИЛОГОРЦИ ПРОДАНЕ ДУШЕ! Црногорски министар: Свака држава треба да има право на војску, па и КОСОВО!

Фото: Јутјуб

Црногорски министар спољних послова, Срдан Дармановић изјавио је данас, коментаришући формирање тзв. косовске војске, да „ни Црна Гора, ни НАТО нису спорили да свака држава има право на своју војску“.

– Генерални секретар НАТО (Јенс Столтенберг) упозорио је да тај процес мора да буде постепен, отворен, инклузиван и да доприноси стабилности региона. То је реалистичан приступ – навео је Дармановић, преноси РТЦГ Мину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дармановић је то казао на конференцији за новинаре, након састанка шефова дипломатије чланица и посматрача Америчко-јадранске повеље (А5) у Подгорици.

Он је изнео тврдњу да ће „Црна Гора наставити да прати дијалог Београда и Приштине под покровитељтвом ЕУ“.

– Дијалог мора да буде приоритет за све стране. Поздрављамо све напоре у тражењу одрживог, свеобухватног и дугорочног решења кроз конструктивни дијалог, који ће допринети трајној стабилности Западног Балкана – рекао је Дармановић.

Према његовом мишљењу, „присуство НАТО на Kосову определило је кључну улогу у заштити и стабилности региона, а Црна Гора је додатно допринела том циљу ангажовањем официра Војске Црне Горе у мисији на Kосову“.

 

Извор: Tanjug