Спорт

НАДАЛ НАЈАВИО ЖЕСТОКЕ ОКРШАЈЕ СА ЂОКОВИЋЕМ! Шпанац потпуно отворено причао о НАЈВЕЋЕМ РИВАЛУ

Други тенисер света, Шпанац Рафаел Надал изјавио је да спреман улази у почетак нове сезоне, у којој ће му главни ривал бити Новак Ђоковић за кога Шпанац тврди да га није изненадио

„Новак је има изванредан други део сезоне, посебно од Вимблдона. Није то било велико изненађење за мене, мада многи су мислили да ће бити другачије“, признао је победник егзибиције у Абу Дабију 2010, 2011. и 2016. (два пута).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током каријере Надалу се неколико пута дешавало да не може да игра по неколико месеци али увек је успевао да се врати и остане на врху.

„Обожавам такмичење, посебно на највећим турнирима сезоне. То ми даје мотив да истрајем. Мислим да је та воља за такмичењем оно што мотивише и све људе око мене“, каже Надал, којем ће први турнир за поене бити у Бризбејну.

Надал ће од 27. до 29. децембра играти на „Мубадала тениском шампионату“ у Абу Дабију, егзибицији на којој ће бити и Новак Ђоковић, Доминик Тим, Хјеон Чунг, Kевин Андерсон и Kарен Kачанов.

„Ствари иду у правом смеру, радим све што је нормално како би се што пре вратио у форму и у овом моменту важно ми је да имам добру предсзону, како би био спреман за старт“, изјавио је Надал за „Гулф неwс“.

Шпански тенисер је одлучио и да у наредној сезони смањи број такмичења како би се што боље опоравио и био у форми за најважнија такмичења. Абу Даби ће бити идеална прилика да види где се тренутно налази и на чему још треба да ради.

„Мубадала шампионат је увек био важан за мене, јер је то најбољи начин да се припремим за сезону у Аустралији“, изјавио је Рафа.

Надалов први меч на овој егзибицији је полуфинале у којем ће се састати са бољим из дуела Kевина Андерсона и Хјеона Чунга.

 

Извор: Kurir sport