Издвајамо Свет

НАТО ЛИЦЕМЕРЈЕ! Западна алијанса ПРОМЕНИЛА ПЛОЧУ, после изјаве Столтенберга о војсци Косова, стиже ШОК!

Командант здружених снага НАТО у Напуљу, адмирал Џејмс Фого, који је недавно позвао Приштину да не жури са процесом трансформације Косовских безбедносних снага у војску, драматично је променио став рекавши данас да о томе „суверено одлучује“Приштина.

Фого је, након разговора са македонском министарком одбране у Скопљу, Радмилом Шекеринском, рекао новинарима да је трансформаца Косовских безбедносних снага у војску „њихова суверена одлука, која би требало да буде донета у парламенту“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Косово је демократска земља исто као и ваша земља, баш као и Србија. У демократији, бирате своје представнике који су ту да доносе одлуке у ваше име“, рекао је Фого упитан да коментаише најаву да ће Приштина одлуку о трансформацији КБС у војску донети у петак, 14. децембра, пренела је МИА.

Према његовим речима, ако се донесе таква одлука, то ће бити процес, а тај процес би могао трајати 10 година.

Подсетио је да пре десетак дана боравио у Приштини, где је присуствовао свечаној примопредаји дужности генерал-мајора Салваторе Куочија и Лоренца Д“Адариа.

Тада је адмирал Фого имао другачији став. Он је, наиме, позвао Приштину да не жури са доношењем одлуке о тансформацији КБС у војску.

Рекао је такође да таквом одлуком морају да буду задовољне све стране.

– Обавеза генерала Д“Адариа је да обезбеди сигурност и да гантује слободу кретања – рекао је Фого и подсетио да НАТО на Косову има 4.000 припадника, који су, како каже, спремни за сваку одлуку коју косовски парламент буде донео.

 

 

Извор: Тањуг