Издвајамо Србија

НАТО се огласио о решењу за Косово које подразумева ПРОМЕНУ ГРАНИЦА!

Столтенберг (фото:ЈуТјуб)

Столтенберг одговарао на питања у вези са односима НАТО и земљама Западног Балкана

НАТО снажно подржава дијалог Београд-Приштина и кад је реч о “могућим усаглашавањима граница” нада се да ће два стране наћи обострано прихватљиво решење, изјавио је данас у Бриселу генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

Loading...

Он је то рекао уочи заседања шефова дипломатија НАТО који ће у среду заједно с високом представницом ЕУ Федериком Могерини размотрити “односе НАТО са земљама Западног Балкана”.

На питање новинара да ли Атлантски савез страхује да би по безбедност могло имати последица решење у дијалогу Београд-Приштина које би укључило неке “корекције граница”, Столтенберг је рекао да “НАТО снажно подржава дијалог Београд-Приштина јер је то једини начин да се нађе одговор за нерешена питања”.

Челник Атлантског савеза је подсетио да је недавно и у Београду указао на изузетну важност дијалога Београд-Приштина.

– Кад је реч о могућим граничним усаглашавањима, наглашавам да НАТО подржава дијалог и надам се да ће две стране наћи решење које ће бити прихватљиво и за Београд и Приштину – изјавио је Столтенберг.

По речима Столтенберга, “важно је да се сви чиниоци уздрже од изазивачких потеза и провокативних порука и настоје да смање затегнутости и остваре напредак”.

Он је истакао да ће “НАТО наставити да буде присутан на Косову, тамо је наша оперативна мисија Кфор која је значајна за стабилност”.

– И Кфор ће и даље бити непристрасан како бисмо били сигурни да ће стабилност и безбедност бити зајамчени и да ће доћи до напретка ка политичким напорима да се дође до решења кроз политичке преговоре – закључио је генерални секретар НАТО.

Извор: Ало.рс

Loading...
loading...
loading...