Србија

ОТКРИВЕНЕ ЛАЖИ НАТО-а: РОСУ не сме да улази на север покрајине! СРБИЈА СЕ ПИТА!

Председник Србије Александар Вучић нагласио је да јединице РОСУ немају право да улазе на север покрајине

Председник Србије Александар Вучић одбацио је наводе представника за јавност Kфора да специјалне јединице косовске полиције, РОСУ, имају право да улазе на север покрајине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Што се РОСУ тиче, лаже тај из НАТО што је рекао да је то могуће. Лично сам био у НАТО и знам шта смо договарали и договорили – само две тачке – подвукао је он у изјави новинарима.

Kазао је да је тада пре свега и причао о РОСУ, јер тада није ни било ФИТ-а и других јединица и да је договор постигнут како би се јасно дефинисало ко може да уђе на север, те да је уведен услов за „дуге цеви“.

– Рекли смо тада да постоје два услова за њихов улазак, а она су кумулативна. Први је одобрење НАТО, а други одобрење локалних власти. То што се праве блесави у НАТО, и Албанци се праве блесави око свега што су потписали. То није први пут – констатовао је Вучић.

Указао је да се праве „блесави“ и око Резолуције 1244 која постоји у писаној форми и која је документ највећег органа света.

– Немају право да улазе, што нама оставља право и могућност да гледамо да радимо у складу са формално правним и материјалним нормама – поручио је он.

 

Извор: Tanjug