Издвајамо Србија

ОВАЈ БИЗНИС ДОНОСИ НЕВЕРОВАТАН ПРОФИТ! Купиш за 5.000, продаш за 50.000 ЕВРА, а нови власник ЗАРАДИ МИЛИОНЕ!

Врло уносан посао

Како уложити пет хиљада евра и одмах зарадити десет пута више? У околини Бора пронађен је рецепт за ову алхемију – један борски приватник је од мештанина, чије се имање налази на месту будућег рудника злата и бакра, за пет хиљада евра купио сво земљиште и објекте који су се налазили на том месту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након тога је, за суму од 52 хиљаде евра, то имање продао канадској компанији “Невсун“, која је у околини Бора пронашла једно од највећих налазишта ових метала на свету, па ће по свој прилици профит на том налазишту бити милионски.

– Борски приватници се просто утркују ко ће купити више земље на месту будућег рудника – каже извор упознат са ситуацијом. У околини Бора, не месту будућег рудника, живе углавном старији мештани, чију необавештеност борски приватници користе и, по цени далеко нижој од тржишне, купују им комплетна имања, која после преподају.

Реговао је и Александар Миликић, председник општине Бор, који је понудио стручну помоћ мештанима околине Бора, како би по реалној цени продали своја имања.

-Дао сам налог општинским стручним службама да упуте наше суграђане како да најповољније продају своја имања, али и да им пруже сву неопходну правну и сваку другу помоћ – казао је Миликић и додао.

– Циљ је да наши суграђани не продају своја имања по симболичној, већ по реалној цени. Јер, реч је о људима чије продице на том месту живе вековима. Председник општине Бор додаје и да је од представника канадске компаније тражио да, ако се установи да се локални аеродром, који је грађен самодоприносом, налази на месту будућег рудника, саграде нови и савременији аеродром.

Једно од највећих налазишта на свету

Иначе, канадска компанија започеће, до краја године, припреме за отварање рудника бакра и злата у рејону „Чукару пеки“ код Бора, а у току је израда студије изводљивости, док ће рудник у потпуности постати оперативан 2021. године, рекли су представници „Невсуна“ у фебруару. Иначе, по прелиминарној економској студији, рађеној по методи познатој под именом „зрно грашка“, вредност лежишта код Бора процењује се на – седам милијарди долара, писале су Новости.

У прелиминарној економској студији се наводи и да се трошкови отварања рудника на потезу „Чукару пеки“, које је од Бора удаљено седам километара, требало да износе до – 500 милиона долара! Такође, недвосмислено се наводи да је то лежиште, у овом тренутку, најбогатији светски ресурс бакра и злата.

 

Извор: Блиц/Д.С.