Србија

ОВАЈ ДЕТАЉ СА СЕДНИЦЕ НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО! Једна жена је седела иза Хашима Тачија и све време радила ЈЕЗИВУ СТВАР!

Брука и срамота на седници Савета безбедности.

Председник такозване Републике Kосово Хашим Тачи обраћајући се на седници Савета безбедности УН користио је говор који му је написала Албанка која вуче све конце у Америци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амбасадорка такозваног Kосова Влора Читаку написала је говор Хашиму Тачију, а све време током седнице седела је иза њега и суфлирала му, сазнају медији из дипломатских извора.

Међутим, Албанци у својој бахатости ишли су толико далеко да је Тачи прочитао идентични говор у Савету безбедности који је управо Влора Читаку прочитала у УН 14.11.2018. године?!

Или је Влора покушала да подвали свој говор Тачију или је реч о истој матрици из албанског лобија.

– Овде је несумњиво реч да Албанци користе исти текст и исту матрицу, највероватније осмишљену у центру албанског лобија на Менхетну где је Влора чест гост. Циљ је очигледно да више пута поновљена лаж постане истина – каже извор из дипломатске мисије Србије у УН.

– Нико сем грађана Kосова нема право вета на успостављање косовске војске. То је питање суверене одлуке коју ће Kосово донети ускоро. То није супротна одлукс Резолуцији 1244 – рекла је Читаку 14.11.2018. у УН и додала:

– У кампањи етничког чишћења коју је водила српска војска, у косовском рату је расељено милион косовских Албанаца, 20.000 жена је силовано, хиљаде су убијене, а многи се још воде као нестали. Агресор, држава Србија одбија да преузме одговорност за злочине – казала је Читаку, а некадашњег председника Србије Слободана Милошевића, описала је као „подстрекача најужаснијих трагедија у Европи после Другог светског рата“.

Готово исте речи изрекао је и председник тзв Kосова Хашим Тачи на синоћној седници СБ УН.

Он је рекао да Приштина прошле недеље није донела ниједну одлуку која је у супротности са Резолуцијом 1244 и планом Мартија Ахтисарија, уставом Kосова.

Тврди и да Kосово има „апсолутно право да има војску“ и да је формирање војске воља грађана Kосова, „свидело се то неком или не“.

– Захваљујући вама, чуло се за систематско насиље и етничко чишћење. На хиљаде људи који нису више међу нама и 20.000 жена као жртве сексалног насиља које су преживели од Србије – рекао је Тачи и говорио о „етничком чишћењу од стране државног апарата Милошевића“.

Извор: Espeso/Alo.rs/ M. I.