Издвајамо Србија

ПЕВАЧЕВА МАЈКА ОТКРИЛА: Дарко је данас први пут пробао да…

Бранка Лазић, мајка певача који је након несреће једва остао жив, сада бди над њим у бањи где је пребачен из болнице. Она, уз синовљеву девојку Марину, спава у апартману где ће Дарко Лазић провести наредних неколико месеци опоравка, а за “Блиц” каже да је њеног сина ова несрећа променила из корена.

– Обећао ми је да ће стати на томе и ја му верујем да више неће бити алкохола. Жао му је због свега што се догодило, схватио је ово као другу шансу за живот коју је пригрлио и сигурна сам да неће ићи путем којим је до сада ишао. Обећао ми је да ће се смирити, да више неће возити брзо и да ће водити рачуна о пићу. Многе његове поступке сам разумела јер је млад, али сада мора да се узме у памет. Добиће друго дете и живот је пред њим, да ужива са наследницима и да их васпитава – каже Бранка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, добро расположење у породици Лазић је и због тога што је Дарко данас први пут после несреће покушао сам да хода.

– Он сваки дан стаје помало на ногу која је оперисана, али никада самостално. Данас је први пут стао на штаке. Данас су почеле и електростимулације оперисане ноге, што очекујемо да додатно убрза његов опоравак. Он и даље осећа болове и због тога добија лекове, али то нису болови због операције и прелома, већ зато што су му мишићи атрофирали. Нервозан је због тога јер су мали помаци у оздрављењу када дође до тог стања, али мора да буде стрпљив. У бањи има сву потребну негу, мајка и девојка су све време уз њега и то утиче позитивно на његово психичко стање – каже наш извор упућен у Дарково лечење и додаје:

– Лекари не дају никакве прогнозе када су у питању његова очекивања о томе када ће проходати и напустити бању, али се породица нада да ће Нову годину дочекати сви заједно у Брестачу.

Како сазнајемо, Дарко има сву потребну негу у бањи, где о њему брине читав тим лекара. Његов апартман поседује дневну собу, француски лежај, кухињу и купатило.

– Иде терапеут свакодневно код њега због вежби. Још је слаб. Електротерапије ће исто имати у соби, особље носи апарате тамо како га не би померали стално док не ојача. Уз њега је и доктор који је на светском гласу када је опоравак таквих пацијената у питању и све време га прати – каже наш извор упућен у лечење Дарка.

 

 

Извор: Анастасија Чановић/Блиц