Издвајамо Србија

ПОЧИЊЕ „АЛБАНСКА ОЛУЈА“ Откривен најважнији шиптарски циљ: ПРОТЕРАТИ СРБЕ СА СЕВЕРА КОСОВА!

Фото: Јутјуб

Албанци најгрубље крше елементарна људска права, а све са једним циљем!

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оцењује да су нове мере које најављују приштинске институције усмерене првенствено против Срба на Косову и Метохији, али да оне неће свакако донети ништа добро, не само Србима, већ ни Албанцима, али ни целом региону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Приштина наставља са испољавањем етнички мотивисане агресије чији је једини циљ протеривање Срба са севера Косова и Метохије и довршавање њиховог етничког чишћења. Након скандалозних економских мера, које представљају најгрубље кршење ЦЕФТА споразума, они сада најављују нове које прерастају у јасно кршење Резолуције 1244 СБ УН, али и свих других међународних прописа – рекао је Стефановић.

Он истиче да читав низ потеза, које приштинске институције предузимају, данас прети да прерасте у један потпуно нови хибридни рат који воде против српског народа који живи на Косову и Метохији.

– Већ имамо читаву медијску кампању измишљотина, полуинформација и дезинформација, које се пласирају тенденциозно и смишљено против српског народа, иако су приштинске институције те које су прекршиле све међународне прописе, иако су они брутално прекршили ЦЕФТ-у и иако су они ти који покушавају да ураде оно што никоме другоме у региону не би пало на памет – каже Стефановић.

Он напомиње да приштинске институције, опседнуте својом намером да понизе Србе, не виде да ће ово нанети штету и Албанцима.

– У оваквој ситуацији, Република Србија не сме дозволити да Срби буду понижавани, не смемо да дозволимо да они буду малтретирани и морамо да нађемо начин да на миран и достојанствен начин заштитимо интересе нашег народа.

Наш посао је, додаје Стефановић, да укажемо целом свету да ово јесте етнички мотивисан сукоб од стране Албанаца и да они просто покушавају да етнички очисте део простора Косова и Метохије, водећи економски, политички и медијски рат против Срба са намером да покажу да могу да учине било шта, а да ће Европа и свет ћутати на то.

Он упозорава да недостатак хране, недостатак лекова и стална претња да ће косовске јединице запосести север Косова стварају атмосферу у којој не може да се нормално и слободно живи у Европи 21. века.

– Са друге стране, подсетио бих да су се приштинске институције показале као неспособне и да обезбеде просперитет чак и за Албанце који живе на Косову и Метохији, а камоли за друге народе. Ми очекујемо да ЕУ и читава међународна заједница реагују и заштите пре свега људска права на Косову и Метохији, зауставе ово ненормално понашање приштинских власти и обезбеде поштовање свега што прописују резолуције СБ и међународно право – закључује Стефановић.

Извор: Ало.рс