Издвајамо Русија

ПОЛЕТЕЛА РУСКА НЕБЕСКА ЗВЕР! Нови „миг“ носиће ЛАСЕРСКО ОРУЖЈЕ?! (ВИДЕО)

Снимак полетања новог руског лаког ловца „миг 35“ фасцинирао је многе јер му је довољна кратка писта за полетања због снаге његова два мотора

Развија брзину већу од 2,2 маха. У плану је да „миг 35“ буде основни авион руске лаке ловачке авијације све до тренутка кад се потпуно пређе на авионе пете генерације. Корпорација „Миг“ ће годишње производити по тридесет таквих авиона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Недавно је генерални директор корпорације „Миг“ Иља Тарасенко потврдио је да ће тај авион имати ласерско оружје. Авиону су знатно ојачана крила да би могао да носи више убојитих ракета, а побољшана је и конструкције авиона. На спољним носачима може да има девет ракета и авионских бомби. Електроника ће моћи да се и даље модернизује.

Руско руководство не скрива да намерава да све лаке ловце замени у ближој будућности авионима „миг 35“, а већи број тог најбољег авиона из породице „миг“ армија ће добити 2019. године.

Већ је речено да је „миг 35“ направљен на основи „мига 29“, а сада ће имати нови радар „жук А“ као и ново наоружање укључујући и ласерско па се сматра авионом четврте генерације са још два плуса.

Конструктори кажу да му мало мањка да буде авион најновије пете генерације. Може да прати у ваздуху од десет до 30 циљева и да истовремено гађа шест циљева на раздаљини 160 километара. Повећан му је домет летења због повећаних резервоара за гориво.

Главна разлика „мига 35“ од претходника „мига 29“ је у радиоелектронским уређајима и могућностима примене нове генерације оружја. Он ће моћи да танкира гориво у ваздуху. Тај универзални лаки ловац може не само да се ефикасно бори у ваздуху него да прецизно гађе циљеве на земљи и мору. „Миг 35“ може да носи 30 одсто више оружја од претходника „мига 29“.

У Москви истичу да су све компоненте направљене у руским фабрикама. „Миг 29“ користи више од 30 земаља па су надања да ће и интересовање за „миг 35“ бити такође велико.

 

 

Извор: Информер/Новости