Издвајамо Србија

ПОЛИТИЧАРИ, ДИРЕКТОРИ, ФУНКЦИОНЕРИ И ОПШТИНАРИ У НЕВИЂЕНОЈ ПАНИЦИ: Усваја се закон о пореклу имовине!

На удару Закона биће сви који обављају, или су обављали јавне функције у последњих 20 година

БЕОГРАД – Kако Kурир ексклузивно сазнаје, до 15. јануара 2019. године биће усвојен Закон о пореклу имовине политичара и функционера!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија чека Закон о пореклу имовине, још од 2001. године када је покренута иницијатива. У протеклих 16 година, све власти најављивале су правно регулисање тог питања, али ни до дан данас такав текст није стигао до посланика у Скупштини Србије. Али, ускоро ће и то бити промењено, а до 15. јануара 2019. године биће усвојен Закон о пореклу имовине политичара и функционера!

Закон би требало да буде пут да се сазна да ли је нечија имовина стечена на легалан начин, због чега су бројни политичари и функционери, али и запослени у јавним и државним предузећима и локалним самоуправама, у страху… Многи су се надали да такав закон неће бити донесен, обзиром на то да је од 2000. до 2015. године најављиван 20 пута.

На удару Закона биће сви који обављају, или су обављали јавне функције у последњих 20 година!

Познато је да поједини политичари живе у луксузу, далеко изнад нивоа ког би могли да им пруже само обична функционерска или посланичка плата. Сад ће сви имати прилику да докажу одакле им имовина и како су је стекли.

Мета овог закона биће сви, али пре свега они који су имовину и одређена добра стекли волшебно, ођедном, нејасно и сумњиво.

Закон це бити пут да се сазна да ли је нечија имовина стечена на легалан начин, због чега су бројни припадници политичке елите већ у паници. Многи су се надали да такав закон неће бити донесен, обзиром на то да је од 2000. године најављиван 20 пута.

Поред испитивања имоивине политичара и функционера, закон ће обезбедити и већу наплату пореских прихода, што је добро за буџет Србије.

 

Извор: Курир