Издвајамо Србија

ПОЛИТИЧКИ ШОК ГОДИНЕ: Један од лидера опозиције се повукао из политике – ГОРИ ТВИТЕР! (ФОТО)

loading...

Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић се повукао из политике.

Фото: Јутјуб

– Повлачим се са места председника Покрета слободних грађана и грађанског блока 381 и из активног политичког живота – написао је он на Твитеру.

Преносимо у целости његову објаву:

Поштовани грађани,

Повлачим се са места председника Покрета слободних грађана и Грађанског блока 381 и из активног политичког живота.

Чиним то јер нећу да делим људе који сви подједнако желе да уклоне опасан и криминализован режим који нам је отео државу. Србија је наша заједничка домовина и ја хоћу да будем кристално јасан: сматрам да замена једне грешке другом, макар и мањом, не доноси праве промене. То је рађено протеклих 30 година и резултате тога данас живимо. Осећај одговорности и искрености ми налажу да у томе не учествујем.

Верујем да до боље Србије воде политичке идеје Покрета слободних грађана и Грађанског блока 381. Осећам кривицу због недостатака резултата; што наш програм, вредности и другачији начин схватања политике, упркос огромном раду и жртвама сјајних људи око мене, не добијају замах, већ Србија опет креће у круг.

У времену у ком су погажене све људске вредности грађанског друштва тешко је бити трезвен и рационалан. Још је теже изгледати нормално у српској политици, у којој ништа није онако како изгледа да јесте. Немам дилему да ли су циљеви које смо поставили вредни борбе и наставићу је као обичан члан Покрета слободних грађана и на друге начине.

Живела слобода, живела Србија”

Саша Јанковић

 

 

Извор: Блиц

Loading...
loading...
loading...