Издвајамо Србија

ПРЕВРШИО СВЕ МЕРЕ! Тачи је кренуо у Њујорк, а онда је пред улазак у авион изговорио једну ГНУСНУ ЛАЖ О СРБИМА!

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб

Одлука косовског парламента о трансформацији КБС у војску је неповратна, без обзира на то шта ће бити у Савету безбедности, који сутра, на захтев Србије и Русије, заседа на тему Косова, тврди председник привремених приштинских институција Хашим Тачи и додао да је то и крај „тамне стране српског геноцида на Косову“.

Тачи је на конференцији за новинаре, на приштинском аеродрому уочи пута у Њујорк, где је позван да учествује у заседању СБ, рекао да се он, као и Срби на Косову осећају „угодно и удобно“ због те одлуке, те да Србија нема разлога за забринутост.

Он је казао да је до таквог закључка дошао на основу разговора и сусрета са представницима српске заједнице на Косову.

Оценио је да је оснивањем тзв. војске Косово као држава постало јаче, а добра вест за њега је и јучерашња одлука парламента о усвајању резолуције за дијалог са Београдом и потврђивање преговарачког тима.

Према његовим речима, дијалог са Београдом је у завршној фази, уз могућност постизања трајног свеобухватног споразума који треба да резултира међусобним признањем, чланством Косова у УН и отварању евроатлантског пута, у НАТО и ЕУ.

„Уверен сам да ће јучерашња одлука скупштине о формирању преговарачког тима бити успешна, јер ће тај тим радити заједно са институцијама и руководством“, рекао је Тачи, који није желео да одговара на питања новинара, пренела је „Коха онлајн“.

Председник привремених косовских институција сматра да је Приштина у последња два дана остварила огроман успех, јер су одлуке донете тако што је успостављен широк политички и грађански консензус за дијалог Београда и Приштине, пренео је Танјуг.

„Са тим закључцима скупштина Косова је направила велики успех који ће довести до затварања тамног поглавља српског геноцида на Косову“, поручио је Тачи, пренела је „Бота сот“.

 

 

Извор: Тањуг

Ознаке