Издвајамо Србија

ПУТИН НАМ ПОСЛАО ШОК ПОРУКУ: Албанци имају паклени план да натерају Србију да…

Агенти обавештајне службе ШИШ у нашој земљи добили задатак да прикупљају информације о везама Београда и Москве. Циљ им је да избаце Русију из преговора Приштине и Београда и натерају Србију да призна лажну државу

Најмање 150 агената албанске тајне службе ШИШ активно делују у Србији и сви они су добили задатак да прикупљају поверљиве информације о везама Београда и Москве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај податак објавио је јуче руски портал ‘Спутњик’, позивајући се на изворе из Кремља блиске председнику Владимиру Владимировичу Путину. Главни задатак шиптарских шпијуна, тврде у Москви, јесте да избаце Русију из преговора Приштине и Београда и натерају Србију да призна лажну државу Косово.

Према овим наводима, албанска обавештајна служба ШИШ добила је од власти у Тирани директиву да учини све како би дијалог Београда и Приштине доживео ‘колапс’ јер се процењује да је то једини начин да Србија призна лажну државу. Као предуслов за то захтева се и ‘тотална компромитација’ односа Београда и Москве како би се Кремљ потпуно искључио из ‘косовске приче’. Руски ‘Спутњик’ цитира бившег оперативца ДБ Божидара Спасића, који наводи да главна опасност од деловања агената ШИШ проистиче из њихових веза са службама великих НАТО земаља.

– На нашој територији оперише 10 до 15 такозваних резидената албанске службе ШИШ, који на располагању имају по 10 до 15 агената, што значи да у Србији делује најмање око 150 албанских агената! Ти обавештајци су блиски са НАТО службама, а главни задатак им је да покушају да компромитују односе Србије и Русије. Највише их занима рад председника Вучића, везе са званичном Москвом и посебно са председником Путином. Занима их и колико је стабилан политички положај српског председника и могу ли контрапропагандним мерама и другим акцијама да га ослабе – објашњава Спасић, који тврди да се политика Приштине увелико координира са радом агената ШИШ у централној Србији.

Приштина увела нове таксе на робу!?!
Председник лажне државе Косово Хашим Тачи потписао је јуче три нацрта закона о трансформацији КБС у ‘војску’, док је истовремено Приштина увела таксе од 100 одсто и на сву страну робу која се производи у Србији и БиХ, а ова одлука ступа на снагу 1. јануара 2019. године.

– Политичари у Приштини су управо на основу обавештајног рада шпијуна мењали ставове у бриселском дијалогу и разговорима у УН. Нема никакве сумње да је њихов циљ колапс у преговорима Приштине и Београда – упозорава Спасић.

Бивши државни секретар у МУП Вања Вукић, коментаришући ове наводе, подсећа да Албанце највише боли однос Русије према такозваном независном Косову.

– Москва је један од највећих кочничара формирања ‘велике Албаније’. Међутим, не постоји тајна служба у свету која може да сазна нешто друго, осим да је Русија велики и доследни противник независности Косова и гарант суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и да је Путин пријатељ Срба, председника Вучића и шефа дипломатије Ивице Дачића. Албанија нема толико шпијуна колико Србија има пријатеља у свету… – подвлачи Вукић.

Мирослав Бјеговић, декан Факултета за безбедност „Едуконс“, каже да је циљ албанских агената урушавање интегритета и суверенитета Србије.

– Ипак, држава Србија добро зна ко све и како ради на урушавању њених интереса и државности и успеће да се избори са свим безбедносним претњама. Наравно, уз подршку савезника, пре свега Русије – наглашава Бјеговић.

Раде за НАТО пакт
Љубан Каран, бивши потпуковник КОС, потврђује да албански ШИШ има велики број шпијуна у Србији, али да су мале шансе да они добију било какве ‘капиталне информације’.

– Већи проблем и опасност је у томе што су Албанци у обавештајном систему НАТО пакта и што ће им они уступити евентуалне информације о Србији до којих дођу – закључује Каран.

Чињенице
* Обавештајна служба позната по акрониму ШИШ је обавештајна агенција Албаније
* ШИШ је наследик „Сигуримија“, злогласне шпијунске службе из доба комунизма
* До 1999. била је позната по скраћеници ШИК, а у новембру те године преименована је у ШИШ
* Има пет огранака: техничке операције, спољна обавештајна служба, борба против шпијунаже, организованог криминала и тероризма

 

 

Извор: М.Добромировић/Информер