Издвајамо Свет

ПУТИН ПОСЛАО БОМБАРДЕРЕ У КОМШИЛУК САД: Војска Русије на вежбама у Венецуели! (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин послао је два суперсонична бомбардера „тупољев-160“ на војне вежбе у Венецуелу, што је разбеснело Американце

Војска Венецуеле одушевљено је дочекала руске авионе и навела да ће помоћу њих показати да је спремна да брани своју државу од претње САД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Два највећа суперсонична авиона на свету „ту-160“ са руском посадом слетела су у понедељак на међународни аеродром „Симон Боливар“, где их је дочекала почасна гарда венецуеланских ваздухопловних снага. Руски пилоти, обучени у наранџасте униформе, представили су колегама из Каракаса нове моделе авиона које зову „бели лабуд“.

Министар одбране Венецуеле Владимир Падрино Лопез навео је да су, осим два „тупољева“, слетела и два транспортна авиона „антонов-124“ и „иљушин-62“ како би учествовала у маневрима „Русија-Венецуела 2018“.

– Припремамо се да бранимо Венецуелу кад год нам то буде затребало. То ћемо урадити помоћу наших пријатеља из Русије са којима градимо дубоке везе. Демонстрираћемо да поседујемо велику снагу у случају инвазије непријатељских сила – рекао је Лопез.

Званичници Русије навели су да је у питању пријатељска посета како би показали колегама из Венецуеле најновија достигнућа у ваздухопловству. Зато су у Каракас и послати највећи борбени авиони бржи од звука. Они могу да носе нуклеарне и конвенционалне ракете, а прелазе раздаљину од 12.000 километара без допуне горива.

Помпео: Корумпиране земље разбацују паре
Песков: Војни буџет САД би нахранио Африку

Амерички државни секретар Мајк Помпео побеснео је због руских војних вежби у Венецуели. Он је оптужио Москву и Каракас да се бахате и расипају новац.

– Ово је пример како две корумпиране владе расипају јавне фондове, гуше права и слободе док њихови народи пате – навео је Помпео на Твитеру.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков одговорио је Помпеу да не треба да брине због „расипања новца“.
– Амерички војни буџет је толико велики да би њиме могли да нахране целу Африку – рекао је Песков

 

Извор: Информер