Издвајамо Русија

РУСИ ИМАЈУ ЗАСТРАШУЈУЋЕ ТАЈНО ОРУЖЈЕ: Ускоро ће промовисати нови систем ВОЂЕНОГ РАКЕТНОГ НАОРУЖАЊА! (ВИДЕО)

У Русији се ствара нови систем вођеног ракетног наоружања „Булат“, који се може поставити на борбени модел перспективних оклопних возила, изјавио је за Спутњик индустријски директор кластера конвенционалног оружја, муниције и специјалне хемије компаније „Ростех“ Сергеј Абрамов.

„Да, у току су такви радови. Нажалост, више од тога не могу да кажем. Такве информације чувамо у тајности“, рекао је Абрамов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према подацима из отворених извора, на Међународном војно-техничком форуму „Армија-2017“ „Конструкторски биро за израду машина“ (део холдинга „Високо-прецизни системи“ „Ростеха“) приказао је макету перспективног борбеног модула „Епоха“ опремљеног аутоматским пиштољем калибра 57-мм ниске балистике ЛШО-57, лансерима „Корнет“ и новим перспективним вођеним ракетним системом „Булат“.

Он је додао и да ће се у Русији 2019. године појавити високопрецизни меци за стрељачко оружје за све главне руске калибре.

Осим тога, Абрамов је навео да су у току научно-истраживачки радови за стварање 40-милиметарског бацача граната високих перформанси, који може да обезбеди предконтактно или вођено даљинско подривање мета.

 

Извор: rs.sputniknews.com