Русија Србија

РУСИ ПОЛУДЕЛИ: Реаговали су на УЖАСНУ ПРОВОКАЦИЈУ ПРИШТИНЕ! НЕКО ЋЕ ДА СНОСИ ОГРОМНУ ОДГОВОРНОСТ

Руска војска у Сирији (фото:Јутјуб)

Лукашевич је нагласио да све то у потпуности дискредитује посредничку улогу ЕУ

Нејасан став Европске уније по питању војске Kосова је разочаравајућ, одсуство реакције ОЕБС-а због овог провокативног подухвата Приштине је задивљујућ, изјавио је стални представник Русије при тој међународној организацији Александар Лукашевич.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Поново нас је разочарао став ЕУ која је на себе преузела улогу посредника у преговорима између Београда и Приштине. Све је јасније да ће Брисел наставити да затвара очи на сва кршења међународног права од стране Kосова“, рекао је.

Лукашевич је нагласио да све то у потпуности дискредитује посредничку улогу ЕУ, на којој је огромна одговорност не само због тога што су преговори отишли у ћорсокак, већ и због могућих последица милитаризације Kосова.

Он је навео и да је безодговорна подршка Kосова од стране САД и ЕУ послужило као стимул да власти у Приштини уопште и донесу одлуку о формирању косовских оружаних снага игноришући све своје међународно-правне обавезе али и мишљења многих савезница из НАТО-а.

„Незаконита одлука приштинских власти мора бити моментално повучена. Позовамо западне покровитеље Приштине да то издејствују“, додао је.

Лукашвеч је такође рекао и да формирање косовске војске искључује било какву могућност да се постигне политички компромис између Београда и Приштине, те да таква мера повећава шансе за ново крвопролиће на Балкану.

 

Извор: Espreso.rs/rs.sputniknews.com