// kod za midads
Издвајамо Свет

РУСИЈА ИМА ОРУЖЈЕ КОЈИМ МОЖЕ ДА ПОЧИСТИ САД: Ево чиме их држе у шаци…

Фото: Фејсбук принтскрин Спутњик

Руска торпеда „Посејдон“ и ракете „Сармат“ могу да униште Сједињене Америчке Државе, чинећи нуклеарни рат бесмисленим и спасавају амерички народ од страдања, написао је председник руске Академије за геополитичке проблеме Kонстантин Сивков у свом чланку за „војноиндустријски курир“.

Експерт сматра да се права пацифистичка позиција огледа у стварању такве противтеже која ће зауставити агресора „у фази идеје“.

– Такво оружје спасава животе народа свих земаља који би могли да постану бојиште трећег светског рата, укључујући и у западном свету. Претњом уништења америчке елите Русија спречава нуклеарни рат, чиме штити народ Сједињених Америчких Држава од ужасних жртава које су неопходне у случају чак и ограниченог контра-напада – рекао је он.

Сивков је нагласио да трећи светски рат сада има смисла, а намера Вашингтона да се повуче из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета показује да се Сједињене Америчке Државе припремају управо за нуклеарни рат. Због тога је зарад очувања мира неопходно да се нуклеарни рат учини бесмисленим, наглашава стручњак.

СПОРАЗУМ О РАKЕТАМА!

Раније је амерички државни секретар Мајк Помпео објавио Москви ултиматум, према којем ‘Русија мора да у року од два месеца поново почне да испуњава обавезе према Споразуму о ликвидацији ракета, иначе ће САД суспендовати своје обавезе према споразуму“. Министарство спољних послова Русије изнело је приговор, наглашавајући да се Москва строго придржава овог споразума и да је Вашингтону то познато.

Амерички председник Доналд Трамп објавио да САД намеравају да се повуку из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета потписаног 1987. године, због тога што Русија, како је рекао, крши споразум. Осим тога, Вашингтон истиче да велики број земаља које имају ракете средњег и кратког домета, а пре свега Kина, не учествују у споразуму.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров напоменуо је да Москва има своја питања за Сједињене Америчке Државе. Kонкретно, Москва истиче да Сједињене Америчке Државе размештају на копну, у војној бази у Румунији и Пољској, системе који могу да лансирају крстареће ракете типа „томахавк“, што је забрањено споразумом

Русија скреће пажњу на чињеницу да Сједињене Америчке Државе развијају нападачке беспилотне летелице и финансирају истраживања за стварање крстарећих ракета копненог базирања

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
Loading...