Русија Србија

РУСКИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО: Иза формирања Војске Косова стоје САД, а њихов следећи корак прети да зада Србији НАЈЈАЧИ УДАРАЦ У ИСТОРИЈИ!

Фото: Јутјуб

На вама је да подижете борбени капацитет Војске Србије и то „пре свега кроз враћање у функцију официра са борбеним искуством, отпуштених из војске током реформи, истиче чувени руски стручњак.

Фото: Јутјуб

Један од водећих руских стручњака за бившу Југославију и научни сарадник Института за славистику Руске академије наука Георгиј Енгелхарт говорио је о могућим последицама формирања војске такозваног Косова по Србију и том приликом изразио своју дубоку забринутост.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Иако формирање властите војске не води директно у ратни сукоб ипак то нагло подиже тензије у региону и ствара константну претњу по безбедност Србије и суседне Македоније са Црном Гором. Више је него јасно да војна политика Приштине није само аминована, већ је издиктирана од стране САД и њених НАТО партнера који користе косовске Албанце за притисак на Београд у циљу хитног потписивања правно обавезујеће нормализације и разграничења између Србије и самопроглашеног Косова. Другим речима – фактичког признања независности Косова од стране матичне државе – рекао је Енгелхарт за Ало! и посебно нагласио како је сада на држави да подиже борбени капацитет Војске Србије и то „пре свега кроз враћање у функцију официра са борбеним искуством, отпуштених из војске током реформи“.

 

 

Извор: Ало